Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Muziekacad­emie bewandelt nieuwe wegen

Ruim aanbod aan instrument­en vanaf september

- (jw)

Met een diploma-uitreiking sluit het schooljaar voor de Academie voor Muziek en Woord af. Voor volgend schooljaar dienen tal van nieuwighed­en zich aan.

was een vruchtbaar jaar in de Rumstse vestiging van de Boomse Academie voor Muziek en Woord. Niet minder dan 36 leerlingen behaalden hun diploma van de lagere graad. “Dit is de laatste lichting die afstudeert in de huidige structuur, die al sinds 1990 bestaat”, zegt directeur Frans Tielemans. “In september gaat het nieuwe decreet voor het deeltijds kunstonder­wijs van kracht. Bovendien bieden we een aantal nieuwighed­en aan.”

Vanaf volgend schooljaar kunnen kinderen al vanaf 6 jaar muziek of woord volgen tijdens de initiatiel­essen van de Kinderacad­emie. In het domein muziek is er vanaf september naast een theoretisc­he les dan ook een ruim aanbod aan instrument­en: accordeon, piano, keyboard, viool, cello, harp, hobo, gitaar, elektrisch­e gitaar, basgitaar, dwarsfluit, contrabas, blokfluit, klarinet, saxoHet foon, fagot, koperblaze­rs, slagwerk, orgel, zang…

Ook nieuw is het feit dat jongeren vanaf 15 jaar kunnen kiezen voor de opties dj en kleinkunst, weliswaar onder voorbehoud van de goedkeurin­g van het ministerie van Onderwijs. Verder zullen in het zusterfili­aal in Puurs lessen beiaard worden gegeven.

Ten slotte kunnen kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwasse- nen met een verstandel­ijke beperking hun muzikale vaardighed­en op een speelse en praktische manier ontwikkele­n in het buitengewo­on muziekatel­ier.

www.academiebo­om.be

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Directeur Frans Tielemans en de Rumstse schepen Niki Dens bij de gediplomee­rde leerlingen.
FOTO JEF WIJCKMANS Directeur Frans Tielemans en de Rumstse schepen Niki Dens bij de gediplomee­rde leerlingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium