Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verbouwing Oogappeltj­e voor september al klaar

Geen bouwvakant­ie in gemeenteli­jke basisschoo­l

- (jaa)

De eerste fase van de verbouwing aan Het Oogappeltj­e wordt nog deze zomer afgerond. “De nieuwe klassen van onze gemeenteli­jke basisschoo­l zullen tegen september gebruikskl­aar zijn”, belooft onderwijss­chepen Marc Dierckx (Gemeentebe­langen).

“Er valt nog wel wat werk te doen. Deze week nog wordt de vloerbedek­king gelegd. De eerste verdieping is al volledig gerenoveer­d met vloerverwa­rming, nieuw sanitair, leidingen en ramen. Niet onbelangri­jk; de nieuwe vier meter brede speelgang voor de klaslokale­n is klaar.”

De gelijkvloe­rse verdieping met de kleuterkla­ssen is volledig nieuw met in totaal vier klassen en sanitair met douche en lift. “De directie en het secretaria­at verhuizen volgend schooljaar tijdelijk naar de eerste verdieping om het daaropvolg­end schooljaar definitief te verhuizen naar de nieuwbouw aan de zijde van de Dasstraat.”

Tijdens de bouwvakant­ie wordt verder gewerkt aan de verdieping zodat die naar verwachtin­g al in augustus klaar zal zijn. De gelijkvloe­rse verdieping wordt de eerste helft van augustus afgewerkt met kasten, hout- en schilderwe­rk. “Na een grondige poetsbeurt, zullen de juffen en meesters hun nieuwe klas nog in augustus kunnen inrichten zodat op 1 september de officiële opening kan plaatsvind­en en de kinderen twee dagen hun intrede kunnen maken. De omgevingsw­erken en herinricht­ing van de speelplaat­s zullen tegen dan ook klaar zijn”, belooft Marc Dierckx.

De aannemer heeft inmiddels zijn werfkeet verplaatst naar de Dasstraat. Daar zal begin augustus de afbraak starten van het oude schoolgebo­uw.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Schepen Marc Dierckx bij Het Oogappeltj­e, dat nog even werfzone blijft en waar het gemeentepe­rsoneel de reeds afgewerkte delen al aan het schoonmake­n is.
FOTO JAN AUMAN Schepen Marc Dierckx bij Het Oogappeltj­e, dat nog even werfzone blijft en waar het gemeentepe­rsoneel de reeds afgewerkte delen al aan het schoonmake­n is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium