Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Roberto Martinez In uw krant van dinsdag krijgt bondscoach Martinez nog een 6 op 10 voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan op het WK voetbal. Waarom? Volgens mij is de man stekeblind omdat hij nog altijd niet gezien heeft wat er scheelt bij de nationale ploeg. Het derde doelpunt is een voorbeeld van hoe het zou moeten: in rechte lijn vooruit en niet het balletje naar links, naar rechts en weer achteruit tot ze de bal weer afgeven aan de tegenstand­er die intussen tijd genoeg had om in de verdedigin­g te trekken. Het tactische inzicht van Roberto Martinez trekt op niets en Radja Nainggolan thuis laten was evenmin een goeie beslissing. Dat zou onze samoerai geweest zijn tegen de Japanners.

CONSTANT VAN DEN BRANDE, HOBOKEN Wilrijks koppel

De Iraniër Amir S. uit Wilrijk, die opgepakt werd op verdenking van het plannen van een bloedige aanslag in Frankrijk, is Belg geworden door te verklaren dat hij lid was van de Moedjahedi­en. Het rijkeluisz­oontje vluchtte naar ons land omdat hij niet wilde studeren, maar een luilekkerl­eventje wilde leiden. Opnieuw moet ik vaststelle­n dat iemand maar wat uit zijn nek kletst en dan gratis kost en inwoon krijgt. Money for nothing and chicks for free, zong Dire Straits destijds. Het lied heeft nog niets aan actualitei­t ingeboet.

MARC LESAGE, BRASSCHAAT Rode Duivels

Kunnen de Rode Duivels zich een beter scenario indenken om eindelijk tegen een gerenommee­rde ploeg te bewijzen dat zij hun plaats aan de top van de wereldrang­schikking waard zijn? Na een gezapige inleiding in de reeksen van het WK en een meer dan pittig verloop in de achtste finale, kunnen ze in de kwartfinal­e op volle kracht en bijna zonder erge blessures de strijd aangaan met een elftal dat hoogstwaar­schijnlijk de meeste kans maakt op de eindoverwi­nning. De Belgische spelers hebben dus niets te verliezen in die kwartfinal­e en zullen zelfs bij verlies toegejuich­t worden. Als ze tenminste waardig tegenstand geboden hebben.

HUBERT BUYSSE, DEINZE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium