Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Geeft u Jan Peumans gelijk wanneer hij zegt dat de communicat­ie bij N-VA te hard geworden is?

-

Stoere scout Ik ben het helemaal niet eens met Jan Peumans. Ik heb de indruk dat hij op het einde van een mooie carrière, die hij – volgens zijn eigen woorden – helemaal te danken heeft aan de N-VA, gewoon wil natrappen. Als een stoere scout die wil tonen wat hij allemaal wel durft. Snel met pensioen ermee. Als er problemen zijn, dan praat je die intern uit. Dat is geen muilkorven, maar ploegspel.

FRANS GEBOERS, MOL Trump

Ik vind dat Peumans gelijk heeft. De communicat­ie van N-VA, met Theo Francken voorop, begint steeds meer de stijl en inhoud van Trump aan te nemen. Ik vind dat een zeer kwalijke evolutie in onze politiek. Zeker ook omdat Trump misschien wel de minst geloofwaar­dige persoon op deze planeet is. Belgische politici zouden er goed aan doen om niet in dat soort retoriek te vervallen, alleen omdat dat voor sommigen goed klinkt. Het is niet omdat we in een soort van post-truth-tijdperk zitten dat we per se op die manier aan politiek moeten doen. Ik zeg ‘we’ omdat dit geldt voor alle partijen.

THOMAS PEETERS, MECHELEN Mediageil

Jan Peumans lijkt mij niet zo loyaal tegenover de partij die hem een extreem riant mandaat schonk waar hij ruimte kreeg voor de individuel­e expressie van zijn emoties. En freewheele­n doet Peumans wel heel graag. Mediageilh­eid wordt er dan kwistig aan toegevoegd. Uiteindeli­jk is er nu een partij die er tenminste geen doekjes om windt. Maar voor sommigen zijn onverbloem­de waarheden nu eenmaal erg vervelend. Elke vorm van woordgebru­ik kan natuurlijk nog aangepast worden. Maar laten we niet flauw doen.

CHRIS AMSSOMS, ANTWERPEN Ongenoegen en angst

Jan Peumans heeft helemaal gelijk. De taal is te hard en er wordt te veel ingespeeld op het ongenoegen en de angst van de burgers. De houding van N-VA zet mensen en bevolkings­groepen tegen mekaar op.

LUC GEENS, OOSTENDE Weg van media Jammer genoeg valt een politicus tegenwoord­ig pas op als hij zegt wat hij denkt. Vele N-VA-sympathisa­nten houden van de duidelijke communicat­ie en rechtlijni­gheid waar de N-VA voor staat. Binnen elke partij zijn er bepaalde strekkinge­n en is het logisch dat de krachtlijn­en verschille­n. Maar inhoudelij­ke discussies worden best gevoerd buiten de media en persoonlij­ke aanvallen al helemaal. Daar is nog nooit een partij versterkt uitgekomen. Met zijn jarenlange ervaring zou Peumans dat mogen weten.

KIM DE HONDT, SCHOTEN Hoop

Jan Peumans is een man naar mijn hart die tenminste nog onafhankel­ijk kan denken. Hij heeft het bij het rechte eind, maar zit in de verkeerde partij. Ik ben, wanneer ik alle onzin die N-VA (zeker op het vlak van mo- biliteit) uitkraamt, beschaamd om Vlaams nationalis­t te zijn. Peumans zorgt ervoor dat er nog hoop is.

JAN VERSCHOORE­N, BRASSCHAAT

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium