Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb gekozen voor zoveel mogelijk spelen”

Dante Vanzeir, het Genkse talent dat bij Beerschot Wilrijk komt rijpen

- HUGO FRET

Een stap in zijn ontwikkeli­ng, zoveel is duidelijk. De 20-jarige Dante Vanzeir versterkt het komende seizoen de aanvalslij­n van Beerschot Wilrijk, maar vooraleer hij op huurbasis naar het Kiel mocht vertrekken, moest hij zijn contract bij Racing Genk verlengen. Er zijn dus twee clubs die heel erg in hem geloven.

Waarom je keuze voor Beerschot Wilrijk?

“Ik zou bij Racing Genk ook wel speelminut­en verzameld hebben, maar ik denk dat de kans groter is dat ik bij Beerschot Wilrijk meer minuten maak. Op mijn twintigste ben ik op een cruciale leeftijd gekomen. Ik moet spelen om beter te worden, om me verder te ontwikkele­n. Beerschot Wilrijk leek me hiervoor de ideale club. Er is de ambitie om te promoveren en er wordt aanvallend gespeeld. Een gesprek met trainer Stijn Vreven gaf me een goed gevoel. Zijn aanpak sprak me aan. Philippe Clement had me liever bij Genk gehouden, maar na een gesprek kon hij begrip opbrengen voor mijn keuze om zoveel mogelijk te spelen. Het bestuur ging akkoord nadat ik mijn contract had verlengd. Promotie met Beerschot Wilrijk zou een mooie afsluiter kunnen zijn. Ik werk en doe mijn best om in de toekomst belangrijk te kunnen zijn voor Racing Genk en om er ooit de eerste spits te worden.”

Promotie met Beerschot Wilrijk, zeg je. De concurrent­ie in 1B valt dit seizoen nochtans niet te onderschat­ten.

“Ik laat de competitie­formule van 1B op me afkomen. Vorig seizoen heb ik die competitie met de nodige aandacht gevolgd, maar nu wordt ze nog veel interessan­ter dan vorig jaar. Naast KV Mechelen zijn er nog ploegen die met ambitie aan de start komen. Als je viermaal tegen dezelfde tegenstand­er het veld op moet, is het kwestie te blijven vernieuwen, te blijven verrassen en de nodige

variatie in het spel te leggen.”

Beerschot Wilrijk koos vooral voor jeugdig talent, in tegenstell­ing tot KV Mechelen, dat meer de kaart van de ervaring trekt. Zijn jullie voldoende gewapend om de strijd aan te gaan?

“Ik ben er van overtuigd dat we over een sterke kern beschikken. Het wordt kwestie om de juiste balans te vinden tussen jong geweld en ervaring. Ook wij beschikken over een aantal spelers die al een en ander bewezen hebben, zowel in de Nederlands­e competitie als in 1B. Dat er daarnaast gekozen werd voor talentrijk­e jongeren vind ik verstandig. Niet alleen met het oog op de toekomst, die jeugdige spelers brengen ook hun enthousias­me, hun passie en hun energie mee.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Dante Vanzeir.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Dante Vanzeir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium