Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote Markt niet blij met groter Antwerps fandorp

-

De horeca op de Grote Markt in Antwerpen is boos omdat de stad toestemmin­g heeft gegeven om het WKfandorp op de Scheldekaa­ien in capaciteit te verdubbele­n voor morgen. “Zo wordt de binnenstad leeggezoge­n.”

Voor de wedstrijd tegen Brazilië wordt de capaciteit van het WK-dorp op de Scheldekaa­ien opgetrokke­n van 10.000 naar 25.000 fans. Tot groot ongenoegen van de horeca op en rond de Grote Markt. “De stad heeft ons in die beslissing niet gehoord. Dat er meer dan dubbel zoveel volk naar de Scheldekaa­ien kan, betekent dat er minder volk in onze cafés zal zijn. Terwijl wij er alles aan doen om het op en rond het plein gezellig te maken”, zegt Kid Van Thienen van het Kid’s Rhythm ‘n’ Blues Kaffee op de Kaasrui.

Kid zit voor de horeca in de buurt in de overlegraa­d met de stad Antwerpen. “De jongste jaren zijn er wel vaker ergernisse­n geweest. Overal in de stad duiken pop-up bars op, terwijl wij nauwelijks de mogelijkhe­id krijgen om iets op het plein te organisere­n. En daar komt nu nog eens de uitbreidin­g van het WK-dorp bij. Op deze manier heeft het weinig zin om in een overlegraa­d te zitten. Het minste wat de stad kan doen, is met ons praten. Door dit soort van grote evenemente­n te organisere­n, wordt de binnenstad letterlijk leeggezoge­n. Nu is het te laat, maar dit moet in de toekomst echt anders”, zegt Kid Van Thienen.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Het fandorp op de Scheldekaa­ien: afgelopen maandag nog met 10.000 supporters, morgen allicht 25.000.
FOTO DIRK KERSTENS Het fandorp op de Scheldekaa­ien: afgelopen maandag nog met 10.000 supporters, morgen allicht 25.000.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium