Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet niet of Brazilië van België gaat winnen”

-

Ook Nadine Santos, de moeder van misschien de grootste overgeblev­en WK-ster, verblijft in het hotel van de Braziliane­n. Mama Neymar maakte gisteren aan het ontbijt tijd om twee vragen van de Belgische pers te beantwoord­en. Het werden er uiteindeli­jk vier.

Wat vindt u er als moeder van als u uw zoon op de grond ziet liggen?

“Het is moeilijk. Hij krijgt veel trappen, maar ik kan er niks aan doen en moet het aanvaarden. Het

Volgens de bondscoach van Mexico is uw zoon “een schande voor het voetbal” omdat hij komedie zou spelen.

“Ik trek me niets aan van die commentare­n. Wat de bondscoach van de ene of andere ploeg over mijn zoon denkt, kan me niets schelen. Ik heb mijn mening, u de uwe en ieder de zijne. Elk heeft zijn beroep. Het belangrijk­ste is dat mijn zoon zijn verantwoor­delijkhede­n op het veld neemt. Godzijdank is hij gezond. Het belangrijk­ste is wat mijn zoon presteert als voetballer en niet wat de mensen over hem zeggen.”

Wat denkt u van de match tegen België?

“Eerlijk gezegd weet ik niet of Brazilië gaat winnen. Het zal hem in de details zitten. Maar ik heb geloof en vertrouwen dat het goed afloopt. Ik heb gehoord dat hij tegen Thomas Meunier speelt. Ik weet dat ze een goeie band hebben. Maar hij speelt vaak tegen ploegmaats op dit WK. Dat gaat voor hem niet veel veranderen.”

Blijft uw zoon bij PSG?

“Ja, hij voelt zich goed. Hij heeft er geen belang bij te veranderen.”

 ?? FOTO AFP ?? maakt deel uit van het voetbal. Er zijn al 23 fouten op hem gemaakt dit tornooi. Ik vind dat hij er moedig mee omgaat.”
FOTO AFP maakt deel uit van het voetbal. Er zijn al 23 fouten op hem gemaakt dit tornooi. Ik vind dat hij er moedig mee omgaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium