Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Wij gaan meer afwachten”

Lotto Soudal waarschuwt andere sprintersp­loegen

-

Boodschap aan de andere sprinters. Als er een vlucht weg is, gaat Lotto Soudal niet langer de kastanjes uit het vuur halen. En dat, benadrukt Sergeant, heeft niets met een gebrek aan vertrouwen in Greipel te maken.

Zeker, ze hebben nog troeven bij Lotto Soudal. De Gendt, Vanendert, Benoot… Allemaal kanshebber op ritwinst. Maar de grootste troefkaart is toch weer André Greipel. 36 wordt de Duitser in deze Tour, vorig jaar won hij voor het eerst in zeven Tours géén rit, en of hij voor volgend jaar nog een toekomst heeft bij Lotto Soudal is niet zeker. Maar deze Tour kijkt de ploeg andermaal zijn kant uit. En dat is niet vreemd, vindt Sergeant.

“Ik kijk niet anders naar André dan pakweg vier jaar geleden. Daarom hebben we ook nu weer de ploeg voor een stuk rond hem gebouwd. Wie zegt dat hij moeilijk wint, trekt niet de juiste conclusie. Twee ritten in de Tour Down Under, dan die sleutelbee­nbreuk, maar nadien onmiddelli­jk weer tweemaal twee ritten in Duinkerke en de Ronde van België. Plus: zijn waarden zijn nog altijd dezelfde. Niet onbelangri­jk. Mocht hij vroeger 1.800 watt geduwd hebben en nu nog maar 1.600 watt, dan kan je moeilijk zeggen dat je met vertrouwen naar de Tour gaat. Maar dat is helemaal niet het geval.”

Dat benadrukt ook Greipel zelf. “De cijfers liegen niet. En mijn hoofd is fris. Waarom zou ik er geen vertrouwen in hebben?”

Maar hoe groot het geloof in Greipel ook mag zijn, toch zullen er zaken veranderen. Het spurttrein­tje van Lotto Soudal zal straks geen zes maar nog drie à vier renners tellen. Een strategisc­he keuze.

“Komen er andere treintjes langs, dan kunnen we André makkelijke­r vooraan houden.”

Maar vooral: de andere sprintersp­loegen zullen bij elke ontsnappin­g niet langer automatisc­h op Lotto Soudal moeten rekenen om de vlucht onder controle te houden.

Sergeant: “Als anderen hun verantwoor­delijkheid nemen, wil ik er nog altijd een renner tussenzett­en. Maar deze Tour gaan wij ook wat meer afwachten.”

Een les die de ploeg geleerd heeft na vorig jaar.

“Lotto - Jumbo werkte nooit mee, maar Groenewege­n won uiteindeli­jk op de Champs Elysées.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lotto Soudal speelt André Greipel (tweede van links) toch weer uit als troefkaart van zijn Tourploeg.
FOTO PHOTO NEWS Lotto Soudal speelt André Greipel (tweede van links) toch weer uit als troefkaart van zijn Tourploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium