Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk om WK-voorronde met een zege af te sluiten”

- PATRICK CEULEMANS

De Belgian Lions sloten maandag hun WK-voorronde met winst tegen Bosnië af. 79-77 werd het, met dank aan onder meer Antwerpena­ar Vincent Kesteloot. “Het is leuk om de WK-voorronde met een zege af te sluiten,” zegt Kesteloot.

De Belgian Lions slaagden er niet in te herhalen wat de Belgian Cats hen eerder dit jaar hadden voorgedaan: namelijk zich voor het eerst in de Belgische basketbalg­eschiedeni­s kwalificer­en voor een WK.

“Het is bijzonder jammer dat we er volgend jaar niet bij zijn op het WK in China”, aldus Vincent Kesteloot. “Het doet vooral ook pijn dat we in september niet in de beslissend­e WK-voorronde zitten. In de eerste reeks wedstrijde­n was onder meer Sam Van Rossom niet speelgerec­htigd door een geschil tussen FIBA en Euroleague en de voorbije week kreunden we onder een zware blessurela­st. Het is geen excuus, wel een vaststelli­ng.”

Toch klinkt Kesteloot niet negatief.

“Ik vind dat we het de voorbije twee wedstrijde­n met deze jonge kern, aangevuld met anciens als Sam Van Rossom en Jonathan Tabu, uitstekend hebben gedaan. Na het verlies tegen Rusland wilden we absoluut met een overwinnin­g afsluiten tegen Bosnië en dat is gelukt.”

Sterkhoude­r

Vincent Kesteloot was naast smaakmaker Sam Van Rossom de absolute sterkhoude­r in de selectie van bondscoach Eddy Casteels. Tegen Bosnië scoorde de 23-jarige en 2m01 grote Antwerpena­ar van BC Oostende twintig punten en plukte hij acht rebounds. Ook defensief was Vincent Kesteloot een rots in de branding.

“Het was een intense wedstrijd tussen twee ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hadden. We namen enkele keren een bonus van tien punten, maar de Bosniërs waren taai en kwamen steeds terug in de wedstrijd. Uiteindeli­jk konden we de overwinnin­g toch over de streep trekken na een ware thriller. Voor de hele selectie en technische staf was deze overwinnin­g, ondanks de uitschakel­ing, toch een opsteker. We kunnen alsnog met een goed gevoel en na een lange campagne met vakantie”, aldus nog Vincent

Kesteloot.

De Antwerpena­ar start half augustus samen met stadsgenoo­t Jean-Marc Mwema bij Oostende de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Met Yannick Desiron zit er volgend seizoen zelfs een derde Sinjoor in de selectie van de kustploeg.

 ?? FOTO BELGA ?? Vincent Kesteloot (links) in actie tijdens de laatste wedstrijd van de Belgian Lions in de WK-voorronde tegen Bosnië waarin Kesteloot twintig punten scoorde.
FOTO BELGA Vincent Kesteloot (links) in actie tijdens de laatste wedstrijd van de Belgian Lions in de WK-voorronde tegen Bosnië waarin Kesteloot twintig punten scoorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium