Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geluk en pech:

heen en weer naar Rusland voor 1.200 euro tientallen fans zien zelf ingelegde vlucht afgelast

-

“Het was kantje boord en het kost ons 1.200 euro per kop, maar wij zien de Rode Duivels vrijdag live tegen Brazilië spelen.” Tom Wuyts uit Ekeren kan het zelf nog niet goed geloven. Last minute wist hij drie tickets te boeken voor een vlucht naar het Russische Kazan.

Het idee om naar Rusland te reizen, is bij Tom Wuyts, zijn vader en drie broers al beginnen rijpen tijdens de match tegen Tunesië. De Wuytsen zijn nogal voetbalmin­ded: vroeger zelf gespeeld bij KSK Ekeren-Donk en al levenslang Beerschot-supporters.

“We hebben die wedstrijd met de hele familie bekeken. Een groot feest, eigenlijk voor de verjaardag van onze jongere broer, maar uiteindeli­jk vooral vanwege ‘onze’ overwinnin­g”, lacht Tom Wuyts (42). “Die zwoele namiddag zijn we onderling beginnen dromen: als we de kwartfinal­e, of stel de halve finale zouden halen, kunnen we misschien toch naar Rusland? Na die ongeloofli­jke match tegen Japan maandag moest het ineens heel snel gaan. Mijn tweelingbr­oer

Nick, mijn vader en ikzelf konden ons vrijmaken. Mijn andere twee broers jammer genoeg niet ... En onze vrouwen, tja, van hen verwachten we in deze omstandigh­eden een beetje flexibilit­eit: iemand moet voor de kinderen zorgen. De vliegtuigt­ickets waren heel snel uitverkoch­t, maar het is ons toch nog gelukt drie tickets te boeken op die extra vlucht.”

Trieste achterblij­vers Dat het uitstapje naar Rusland, met een voetbalwed­strijd

Tom Wuyts

“Van onze vrouwen verwachten we een beetje flexibilit­eit: iemand moet voor de kinderen zorgen.”

van anderhalf uur, hen in totaal 3.600 euro kost, daar willen de drie niet te lang bij stilstaan. “Dat is inderdaad een investerin­g, zeker omdat we er niet eens overnachte­n. Maar goed, dit is een unieke opportunit­eit die we niet meer dikwijls zullen meemaken. Net met dit team, net in zo’n fantastisc­h WK? En dan ook nog tegen met zo’n ploeg met die wereldklas­se? Als het je lukt om bij zo’n wedstrijd aanwezig te zijn, dan moet je dat gewoon doen en niet beginnen nadenken over de kosten. En ook niet over trieste achterblij­vers…”

Vader Willy Wuyts en tweelingbr­oer Nick hebben al een tricolore-outfit, Tom nog niet. “Nog niet aan gedacht, maar ik heb nog twee dagen, moet

lukken – (bij het fotomoment was het

al geregeld, red.). Goh, ik kan het nog altijd niet geloven. Wij zijn gewoon bij die vijfhonder­d gelukkige Belgen die vrijdag de Rode Duivels live kunnen aanmoedige­n.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Deze Ekerenaars hebben nog snel kunnen boeken, voor 1.200 per man.
FOTO KOEN FASSEUR Deze Ekerenaars hebben nog snel kunnen boeken, voor 1.200 per man.
 ?? KOEN FASSEUR FOTO ?? Tom (rechts), zijn broer Nick en vader Willy: “Dolblij dat we de trip naar Rusland kunnen maken.”
KOEN FASSEUR FOTO Tom (rechts), zijn broer Nick en vader Willy: “Dolblij dat we de trip naar Rusland kunnen maken.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium