Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In zo’n WK-dorp voel je dat we samen één zijn”

- SYLVIA MARIËN

Een zwoel, uitzinnig Belgisch feest werd het gisteravon­d in en rond het Antwerpse WK-dorp op de Scheldekaa­ien. Dat was voor de wedstrijd tegen Brazilië dubbel zo groot geworden, met twee megascherm­en, en dat was nodig. “Wie in z’n zetel blijft zitten, heeft ongelijk.”

30.000 liter bier had organisato­r Pieter Verhoeven in het Hyundai Fan Village klaarligge­n voor de supporters die hun verdriet moesten verdrinken of hun vreugde vieren. “In mijn stoutste dromen winnen de Duivels”, zei Verhoeven op voorhand en het werd gelukkig dat laatste. De ontlading bij de twee goals en aan het einde was enorm.

“Wie in z’n zetel blijft zitten, heeft ongelijk”, zegt Laurent Van Hemelrijk uit Merksem, die samen met vrienden naar de match kwam kijken. “Net als tijdens de vorige wedstrijde­n trouwens”, zegt hij. “Die hele sfeer errond, dat maakt het toch veel intenser. Misschien is het soms niet zo goed voor je hart, maar hier voel je dat we samen één zijn.”

Steun uit Nederland

De Antwerpse dj F.R.A.N.K. zorgde voor en na de match, en tijdens de rust, voor ambiancemu­ziek. Bij de goals van de Bel- gen vlogen de zwart-geel-rode slingers boven het publiek uit. Ook Toon Verbiest uit Antwerpen kwam, onder meer, samen met zijn dochters speciaal voor dat feestgevoe­l naar hier. “We moeten niet ver gaan en je beleeft zo’n match meteen heel anders. En de Rode Duivels speelden ook nog eens geweldig.”

Zo geweldig dat zelfs de Nederlande­rs het moeten erkennen. Vanuit Eindhoven kwamen Mark van Helvoort, de half-Vlaamse Vicky Vercautere­n en hun vrienden naar het Antwerpse WK-dorp afgezakt. “Vinden we geweldig hier”, zegt Mark. “We zijn Brabanders en we hebben toch een band met de Belgen, zeker nu de Nederlande­rs er niet bij zijn op het WK … De Belgen vinden we heel leuke mensen en hier voelen wij ons één. Van Kevin De Bruyne moet ik zeggen dat hij al het hele WK als een natte krant speelde, maar vanavond was hij eindelijk weer heel sterk.”

Laurent Van Hemelrijk Enthousias­t supporter

“Die hele sfeer errond, dat maakt het toch veel intenser. Al is het misschien soms niet zo goed voor je hart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium