Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rolstoelto­egankelijk­e route langs cafés, musea en wc’s

Rolstoelge­bruiker Simon Verbruggen stippelt wandeling uit

-

In No Worries werden gisteren twee nieuwe rolstoelto­egankelijk­e routes voorgestel­d. De stad wil hiermee tegemoetko­men aan de verzuchtin­gen van rolstoelge­bruikers. Simon Verbruggen stippelde de routes vanuit zijn eigen ervaringen uit.

Visit Antwerpen kreeg in het verleden meermaals de vraag om een route voor rolstoelge­bruikers te ontwikkele­n. Toen Simon Verbruggen er in 2017 stage kwam lopen, ging hij met die vraag aan de slag. “In het dagelijks leven kom ik veel hinderniss­en tegen”, aldus Simon. “Vanuit die gedachte verzamelde ik praktische tips, zodat rolstoelge­bruikers eenvoudige­r hun weg vinden door de stad.”

Toiletten en bars

Van toegankeli­jke toiletten over interessan­te bezienswaa­rdigheden tot leuke bars. “Het opstellen van dit plan heeft zeven maanden in beslag genomen”, vertelt hij. “Ik moest alles zelf onderzoeke­n, want er is een verschil tussen zich toegankeli­jk voordoen en toegankeli­jk zijn.” Schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) is blij met het initiatief: “De routes gaan uit van locaties die rolstoelge­bruikers met Simons richtlijne­n vlot kunnen bezoeken. Zo wordt de campagne In Antwerpen kan iedereen stralen in de praktijk omgezet.” Simon sluit zich hierbij aan: “We dragen de boodschap uit dat iedereen welkom is. Zoiets moet je niet alleen onder woorden brengen, maar ook waarmaken met daden en dat is nu gebeurd.” De favoriete plek van Simon? “Het Red Star Line Museum. Er heerst daar een grote bereidwill­igheid en het museum is volledig toegankeli­jk. De Antwerpse horecazake­n mogen wel nog een tandje bijsteken. No Worries toont aan dat ook zij op maat van rolstoelge­bruikers kunnen zijn.”

Het plan is gratis verkrijgba­ar aan de toeristisc­he balies in Antwerpen.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Schepen Koen Kennis en rolstoelge­bruiker Simon Verbruggen zijn blij met het resultaat.
FOTO DIRK KERSTENS Schepen Koen Kennis en rolstoelge­bruiker Simon Verbruggen zijn blij met het resultaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium