Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Bruyne was de sleutel”

Een voetbaldie­r pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende weken voor Gazet van Antwerpen uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te n

-

“De Braziliane­n kwamen er behalve de laatste twintig minuten gewoon niet doorheen. België kwam wel een paar keer heel goed weg. Bijvoorbee­ld met die bal op de paal in het begin. Via een owngoal kwamen de Rode Duivels op voorsprong en met een goede counter verdubbeld­e De Bruyne tot 20. Daaruit valt maar één conclusie te trekken: anders gaan spelen was de juiste keuze van bondscoach Roberto Martinez.”

“De sleutel lag in handen van Kevin De Bruyne. Hij is degene met het overzicht en de man die de steekpass kan geven. Hij speelde heel hoog op zijn natuurlijk­e positie. Want in principe speelden de Belgen zonder diepe spits. Lukaku stond aan de rechterkan­t. De Bruyne toonde zich in die vrije rol centraal ontzettend balvast. De bal werd blind bij hem ingeleverd. De twee Braziliaan­se centrumver­dedigers Thiago Silva en Miranda dekten nooit door en bleven alleen maar in positie. Ze wisten niet wat doen. Heel goed gezien van Martinez, die daardoor Kevin alle ruimte schonk.”

“Ze speelden eigenlijk ook niet met drie vanachter. Vertonghen ving het op de linksbackp­ositie uitstekend op. Meunier stond rechts goed te voetballen op Neymar, die zijn dagje niet had. En Witsel hield de boel op weergaloze wijze gesloten. Toen Renato Augusto de aansluitin­gstreffer maakte, kregen de Belgen het nog bijzonder lastig. Toen trok Hazard ze over de streep. De redding van Courtois op het schot van Neymar in de extra tijd mogen we niet vergeten.”

“Nu op naar Frankrijk. Dat schakelde gisteren relatief eenvoudig Uruguay uit. Al misten de ZuidAmerik­anen natuurlijk Cavani. De finale lonkt, maar ze moeten de Fransen zeker niet onderschat­ten. Dat speelt heel anders dan Brazilië. Heel erg vanuit de defensieve organisati­e. Maar die wereldtite­l, die zit er zeker in!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium