Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vakantie in eigen stad

SALSA REVELATION FEST ZA 07/07 | BOCADERO | RIJNKAAI 150 | ANTWERPEN | 7 EURO KASSA

-

Palmbomen, zon, zand, water, cocktails en salsa: voor dat totaalpakk­et pakt een mens doorgaans zijn koffers richting het zuiden. Die moeite mogen we ons vandaag besparen. Want dankzij Salsa Revelation Fest ligt het zuiden even aan de oevers van de Schelde.

“Met een paar dj’s organisere­n we al een hele tijd Salsa Bocadero”, vertelt Arawi Escalera (29). “Op die salsa-avonden, die elke dinsdag tijdens de zomermaand­en doorgaan, kunnen mensen gratis initiatiel­essen volgen, om dan later op de avond het dansen gewoon verder te zetten. Die avonden zijn enorm populair. Er komen dansers op af die de salsa al onder de knie hebben, maar ook mensen die er eens van willen proeven en gewoon zin hebben in een gezellige avond.”

En af en toe mag het eens wat groter. Daarom organisere­n Escalera en co. deze zomer enkele zaterdagen feesten in Bocadero met alles erop en eraan. Escalera organiseer­t deze editie in samenwerki­ng met Salsa Revelation, de dansschool die hij al zes jaar leidt.

Want Escalera ademt salsa. “Ik ben afkomstig uit Bolivia, waar ik tot mijn zestiende gewoond heb. Niet meteen het land van de salsa, maar mijn moeder is een enorme salsafan. Ik ben opgegroeid met salsamuzie­k. Van mijn passie heb ik nu mijn beroep kunnen maken. Ik geef dansles, organiseer evenemente­n en ben dj.”

Eens op de dansvloer...

Vanavond combineert hij die heilige drievuldig­heid. “Om 18u starten de eerste dansworksh­ops in salsa en bachata. Zelf neem ik deze keer de les bachata voor mijn rekening. Iedereen die wil, kan daaraan deelnemen. Voorkennis hoef je niet te hebben.”

De ervaring die je tijdens de workshops opdoet, kan je later op de avond meteen inzetten. Want dan nemen DJ Pepe en DJ Kelly

Habanera plaats achter de draaitafel­s om het feest op gang te trekken. “Nadien volgt een optreden van Maykel Lopez y Su Nueva Dimension: een groep bekende Cubaanse muzikanten die om een of andere reden in België beland zijn en hier zijn blijven plakken”, lacht Escalera. Na middernach­t is hij zelf dj van dienst, samen met King Santos en Patron. “We draaien salsa, bachata, merengue, reggaeton en kizomba.” Om maar te zeggen: de zuiderse sfeer, die zal erin zitten.

“Wandel je straks Bocadero binnen, dan waan je je meteen op vakantie: zon, zand, water, palmbomen, cocktails én aanstekeli­jke salsa: dat is toch alles wat je zoekt wanneer je op reis wil? En Bocadero is doorheen de jaren echt uitgegroei­d tot dé salsa-place to be.”

Of hij zelf nog tijd zal vinden om te dansen? “Altijd! Mensen komen me de hele tijd vragen om samen te dansen. Dat kan ik niet weigeren. En eens ik op de dansvloer sta, kom ik er niet meer af”, lacht hij.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Arawi Escalera, dansleraar, dj en organisato­r: “Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken.”
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Arawi Escalera, dansleraar, dj en organisato­r: “Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium