Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DYLAN GROENEWEGE­N Jong sprintgewe­ld jaagt op geel

-

Vorig jaar de prestigieu­ze sprint op de kasseien van Parijs gewonnen en dit jaar de eerste sprint van Fontenay-le-Comte winnen: dat is het plan van Dylan Groenewege­n, de 25jarige komeet van LottoNLJum­bo, samen met Gaviria de rijzende ster onder de topsprinte­rs die vandaag op de startgrid staan.

“Op basis van het seizoen is het logisch dat Gaviria en ikzelf naar voren worden geschoven als uitdagers. Viviani is er niet bij, anders hoorde hij ook op dat lijstje. Maar je moet het verleden ook niet uitvlakken: Kittel, Cavendish, Greipel, Sagan... die staan er vaak in de Tour. En ik verwacht ook dat ze er zullen staan, want in de grootste koers ter wereld kunnen ze altijd iets meer.” Fernando Gaviria kwam hij dit jaar enkel tegen in KuurneBrus­sel-Kuurne.

“Maar daar speelde hij niet mee en won ik. Ik heb dit jaar meer tegen Viviani gesprint. Het verschil tussen Fernando en mij is dat hij nog lastigere koersen goed aankan en dat ik meer de jongen van de pure snelheid ben. Ik ben eerder in te delen bij het groepje Cavendish - Kittel, maar dan op mijn eigen manier.”

“Echt veel stress heb ik niet voor de koers, ik ben niet dat type, maar in de koers zelf wel. Ik ga in de eerste plaats voor zaterdag. Ik wil die etappe doodgraag winnen, ook al omdat het geel ervan afhangt.”

En dat is voor onze noorderbur­en op de openingsda­g al geleden van de tijdrit in Luxemburg van 1989, met Erik Breukink.

“Win ik, dan is dat een leuk toetje. Lukt het niet, dan zien we zondag wel weer. Dan is dat ook mooi. Het begint met eentje, maar natuurlijk wil je als sprinter altijd meerdere ritten winnen. Het groen interessee­rt me niet: ik ga vol voor spurtzeges.”

Geen cadeautjes beloofd

Vorig jaar had Groenewege­n zijn vriendin Nine Storms een leuke cadeau beloofd dat ze zelf mocht uitkiezen als hij een rit zou winnen.

“Het werd een mooi, maar héél duur tasje... Daarom heb ik dit keer vooraf lekker geen beloftes gedaan. Ik heb dat gesprek met succes vermeden. Anders zou het voor mij wel eens een heel dure Tour kunnen worden.” (knipoogt)

‘‘Het groen interessee­rt me niet: ik ga vol voor spurtzeges.” Dylan Groenewege­n

 ?? FOTO AFP ?? Geboren: 21 juni 1993, Amsterdam (Nederland)
Lengte: 1m77
Gewicht: 70 kg Ploeg: LottoNL-Jumbo Tour: derde deelname
(2016, 2017),
1 ritzege (2017) Dit seizoen: negen zeges: één rit in de Dubai Tour, twee ritten in de Ronde van de Algarve,...
FOTO AFP Geboren: 21 juni 1993, Amsterdam (Nederland) Lengte: 1m77 Gewicht: 70 kg Ploeg: LottoNL-Jumbo Tour: derde deelname (2016, 2017), 1 ritzege (2017) Dit seizoen: negen zeges: één rit in de Dubai Tour, twee ritten in de Ronde van de Algarve,...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium