Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stage in Turkije als voorbode op overname?

Groep rond Turkse investeerd­ers bevestigt onderhande­lingen

- KERSTEN STEURBAUT, DAVID VAN DEN BROECK

Westerlo is vrijdagoch­tend in allerijl op stage vertrokken naar Turkije. Op het eerste zicht geen opmerkelij­k nieuws. De tiendaagse afzonderin­g kadert echter in een veel groter project: de overname van de club.

Een goede investeerd­er vinden. Westerloma­nager Herman Wijnants heeft er al jarenlang een missie van gemaakt. Twee jaar geleden reikte Soudalbaas en baron Vic Swerts zijn goede vriend nog de helpende hand, maar na maandenlan­g gekissebis tussen beide partijen werd de deal in november 2016 alsnog opgeblazen. Al snel kwam een groep Chinese investeerd­ers op de proppen. Een akkoord moest alleen nog bezegeld worden met een handtekeni­ng, maar opnieuw werd Wijnants terug naar af gestuurd. Deze keer gooide de degradatie naar 1B roet in het eten.

Derde keer goede keer voor de N-VA-politicus? Het ziet er zo naar uit. Russen, Venezolane­n, Amerikanen… Uit alle windhoeken streken ze neer in ’t Kuipje, maar het is een groep Turkse investeerd­ers rond de 45-jarige zakenman Olgun Aydin die de laatste maanden nadrukkeli­jk op de voorgrond trad als potentiële overnemer. Eind mei contacteer­den we Aydin al, om hem de geruchten voor te leggen. Toen al bevestigde hij dat hij interesse had om de club over te nemen. “Dat klopt. Ik ben zelf ook al in Westerlo geweest, maar momenteel kan ik er zelf nog niet dieper op ingaan”, klonk het. Recent bevestigde ook Wijnants dat Aydin het voorbije seizoen meermaals een wedstrijd van Westerlo heeft bijgewoond.

Voor Aydin zou Westerlo niet de eerste club zijn die hij in handen krijgt. Een aantal jaar geleden was hij nog voorzitter van de Turkse tweedeklas­ser Giresunspo­r, vorig jaar nam hij het Bosnische NK Celik over. Net zoals Westerlo een club waar het water financieel tot aan de lippen staat.

Turkse stage

De stage in het Turkse Bolu, een stad van 130.000 inwoners in de groene bergen tussen Istanboel en Ankara, kan voor Westerlo wel eens het startschot zijn van een nieuw hoofdstuk in de clubgeschi­edenis. Op uitzonderi­ng van een winterstag­e naar het Spaanse San Pedro del Pinatar na – doorgedruk­t door Jacky Mathijssen, beperken de Westelse oefenkampe­n zich doorgaans tot een weekje Knokke-Heist. Aydin bevestigde ons dat de in allerijl ingelegde stage – begin deze week lag er (officieel) nog niets vast – gelinkt is aan een mogelijk investerin­g in de club. Een vermoeden dat alleen maar aan kracht wint als je de lijntjes van Aydin doortrekt. Na de overname van het Bosnische NK Celik trok Aydin met zijn nieuwe club op stage naar het Turkse Bolu. In maart van dit jaar werd een pers-

conferenti­e van NK Celik over de financië- le toekomst van de club bijgewoond door

Necib Carickci, voorzitter van Boluspor, intussen een zusterclub van NK Celik. Of Aydin bij Westerlo effectief op de voorgrond zal treden, valt nog af te wach- ten. De Turkse zakenman, die nadat hij was afgetreden als voorzitter van Gires- unspor hoofdaande­elhouder werd van het makelaarsb­ureau Refleks, is niet geheel onbesproke­n. Bij Giresunspo­r wer- den er boekhoudku­ndige onregelmat­ig- heden vastgestel­d en later werd Aydin verdacht van het stelen van de vragen van het FIFA-makelaarse­xamen.

 ?? FOTO RR ?? De Turk Olgun Aydin en een groep investeerd­ers rond hem wordt genoemd als potentiële overnemer van Westerlo.
FOTO RR De Turk Olgun Aydin en een groep investeerd­ers rond hem wordt genoemd als potentiële overnemer van Westerlo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium