Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel de wereld mag het weten”

Hoe beleeft Greet Minnen, de partner van Alison Van Uytvanck, haar succes en hun relatie?

- Van onze redacteur in Wimbledon Marc Vermeiren

Dé sensatie uit een week vol sensaties? Alison Van Uytvanck, die donderdag titelverde­digster Garbine Muguruza op grootse wijze uit het tornooi knalde. Meedelend in de vreugde was Greet Minnen, een 20-jarige Kempense die haar partner na de zege beloonde met een warme knuffel en dito kus.

Het was een pakkend beeld, dat duo donderdaga­vond in een innige omhelzing na het beslissend­e punt. Fotografen registreer­den twee zielsgeluk­kige meisjes.

“Maar noem dat toch vooral geen statement”, aldus Greet Minnen, die sinds het voorjaar samenwoont met Van Uytvanck. Ze leerden elkaar kennen op de VTV, de tennisscho­ol in Wilrijk. “Op dat moment wil je gewoon je geluk delen. En dan denk je niet aan het feit dat daar al dan niet een foto wordt van genomen. Trouwens, we hoeven ons nergens voor te schamen, Alison en ik. Iedereen mag weten dat we mekaar graag zien.”

Billy Jean en Martina

Het tennis lijkt een ruimdenken­de wereld, waarin atleten als Billie Jean King en Martina Navratilov­a al jaren geleden pionierswe­rk verricht hebben. Minnen aarzelt.

“Soms wel, soms niet. Het tennis is ook een kleine wereld, waar iedereen alles weet van iedereen. Maar toen we onze relatie bekendmaak­ten, hebben we uitsluiten­d positieve reacties gekregen.”

Minnen speelt zelf tennis op profession­eel niveau. Kan zij inschatten hoe goed haar Alison kan worden?

“Ze heeft echt heel veel talent. Ik zie haar zeker in de top tien belanden. Dat zal nog niet voor direct zijn, maar Alison kan echt met de besten wedijveren. Haar service is buitengewo­on, net als haar forehand. En ze onderschei­dt zich vooral daar haar variatie. Ik weet gewoon dat ze nog veel beter gaat worden. Er wordt vaak gezegd dat ze nog mentale kracht moet bijwinnen, maar heb je gezien hoe sterk ze stond tegen Muguruza?”

Zenuwen

Was die triomf tegen de Spaanse wereldnumm­er drie Van Uytvancks beste wedstrijd? Minnen aarzelt niet.

“Absoluut. Op training had ik de voorbije week gemerkt hoe goed ze wel was, maar het moet er toch nog altijd uitkomen in een match. Ondanks de zenuwen heb ik enorm genoten van haar wedstrijd. Je ziet het niet aan mij, maar het was toch flink stressen. Ik probeer wel zo kalm mogelijk te blijven. Roepen en tieren doe ik niet. Aanmoedige­n, dat wel: Komaan! of Volgende bal! (lachje) Hopelijk hoort ze mij.”

Combineer ze maar eens, die agenda’s van twee proftennis­sers die elk op een apart circuit opereren.

“Alison en ik proberen zo veel mogelijk elkaars tornooien bij te wonen. En als we thuis zijn, trainen we ook wel eens samen. Voor mij biedt dat natuurlijk een enorme meerwaarde. Technisch en tactisch leert ze me enorm veel. Maar het klopt, qua agenda’s is dit leven niet makkelijk. Soms zien we elkaar maandenlan­g bijna niet. Op het circuit vallen zoveel dode uren te vullen. Het is zoveel aangenamer als je dat samen kan doen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium