Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge voetballer­tjes treden in voetsporen van Nainggolan

Allereerst­e Inter Academy Camp van Inter Milaan op Wilrijkse Pleinen

-

Terwijl heel België zich gisteren opmaakte voor de clash tegen Brazilië, gaven op de Wilrijkse Pleinen jonge voetballer­tjes het beste van zichzelf. Ze namen er deel aan het allereerst­e Inter Academy Camp van Inter Milaan, de club waar Radja Nainggolan naartoe trekt.

In totaal 110 voetballer­tjes, onder wie ook enkele meisjes, waanden zich afgelopen week kleine Radja’s, want ze kregen training van coaches uit de Inter Academy. Vier van hen kwamen over uit Italië. “Ik heb niet echt een favoriete buitenland­se ploeg, maar dat nu uitgereken­d Radja Nainggolan ernaartoe trekt, maakt het toch een beetje speciaal. Ik vind het nog altijd spijtig dat hij niet geselectee­rd werd”, zegt Robin Vermeulen (16), speler bij SK Heist.

Al was de vlag van Internazio­nale waaronder het voetbalkam­p vaart, niet meteen de drijfveer, toch is hij best trots. “Het staat toch mooi op je adelbrieve­n, want het kamp was écht wel van een hoger niveau, zowel de trainingen die we kregen van een van de Italiaanse coaches als van onze trainer Nosa (Obasohan, red.). Ze waren kritisch, maar opbouwend en hebben goede tips gegeven.” Ook Daniel Simmes, ex-assistent-coach bij SK Lierse, wiens zoon aan het kamp deelnam, looft het niveau. “Ik heb echt goede oefeningen gezien met veel afwisselin­g en goede verhouding tussen in- en ontspannin­g.”

Geen commerciee­l voetbalkam­p

“Dat was dan ook het uitgangspu­nt”, zegt coördinato­r Dirk Van Himbeeck. “Ik wilde niet zomaar een of ander commerciee­l voetbalkam­p gelinkt aan een buitenland­se topclub. Door gesprekken met de directeur van de Inter Academy zelf leerde ik hun visie beter kennen en wist ik dat het dit was wat ik wilde. De sportieve organisati­e berust volledig bij de Italiaanse club zelf. Dat is het grote verschil met andere kampen.” De Italiaanse coaches gaven trouwens niet alleen voetballes aan de jonge spelertjes. Op de terreinen van VDP in Kontich konden trainers ook een clinic volgen waar de Italianen hun visie en methodieke­n graag met de deelnemers deelden en met hen in interactie traden om ervaringen uit te wisselen.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De jonge voetballer­tjes in actie.
FOTO BART ROGGEMAN De jonge voetballer­tjes in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium