Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u het terecht dat grote partijen ook meer overheidsg­eld krijgen?

-

Jaloezie

Je kunt toch moeilijk verwachten dat een kleine partij evenveel krijgt als een grote? Het is toch eigenaardi­g dat de N-VA altijd kritiek of opmerkinge­n krijgt waarvoor de traditione­le partijen vroeger nooit kritiek gekregen hebben. Er is nu eens een partij die haar best doet om consequent te regeren. Jaloezie en afgunst zijn een slechte raadgever.

PATRICK DE WILDE, ZOERSEL

Verdeling blijft

Het moet blijven zoals het is. Toen de CVP/ CD&V de grootste partij was, heeft die nooit voorgestel­d om de verdeling aan te passen. Als er al iets moet aangepast worden, breng dan die 70 miljoen euro naar bijvoorbee­ld 60 of 50 miljoen euro. Maar de verdeling moet blijven.

ALEX DE ROECK, EDEGEM

Geen geld

Geen enkele politieke partij zou geld mogen krijgen. Laat de leden lidgeld betalen of laat de verkozenen een deel van hun inkomen aan de partij afstaan. Politieke reclame is overbodig en degouteert mij.

EMI DE GREVE, MANDERFELD

Kracht

Allemaal de helft minder: de kracht van besparing.

FREDDY SCHROEVEN, PUURS

Zelfde resultaten

Als morgen de partijen Groen of CD&V meer dan 25% halen, dan zullen ze niet meer klagen. Ik neem aan dat de stemmen die de partijen vergaren van de bevolking voldoende reflectere­n welke partij ze met hun belastingg­eld willen steunen. En ik zie niet waarom nu opeens wijziginge­n aan deze regelgevin­g moeten gebeuren. Misschien moeten de andere partijen dan maar proberen om dezelfde resultaten te halen.

VÉRONIQUE, ANTWERPEN

Eigen financieri­ng

Toen de N-VA in de oppositie zat, kon voor de heersende politieke partijen een verminderi­ng van de partijdota­ties absoluut niet. Nu ze met lede ogen moeten toezien hoe de N-VA jaar na jaar de grootste partij in Vlaanderen blijft, en het daaraan verbonden hoge prijzengel­d opstrijkt, wordt het blijkbaar tijd om de partijfina­nciering aan banden te leggen. Eerlijk zou pas zijn als elke partij in zijn eigen financieri­ng voorziet en geen geld krijgt uit de belastingk­as.

VICTOR THEUNIS, SCHELLE

Eerlijk

Uiteraard is dat logisch omdat het dotatiesys­teem gebaseerd is op het aantal kiezers van een partij. Iedereen gelijke middelen geven via een dotatie zou oneerlijk en discrimine­rend zijn. Eigenaardi­g dat dit ter sprake komt, toevallig nu N-VA de grootste partij is. En laat ons vooral het volgende niet vergeten: tijdens de vorige legislatuu­r werden de dotaties van de partijen fors op- getrokken, N-VA stemde tegen. In deze le- gislatuur heeft N-VA voorgestel­d om de do- taties niet meer te indexeren, geen enkele andere partij steunde het voorstel.

BENNY VAN CAMPENHOUT, MERCHTEM

 ?? FOTO JIMMY KETS ??
FOTO JIMMY KETS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium