Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Lottoshops

De Nationale Loterij wil een keten van shops openen. Las ik niet enkele dagen eerder in uw krant dat de regering de kansspelen aan banden wil leggen? En daarvoor nieuwe beperkende wetten zal voorleggen aan het parlement. Voor wie gelden die strengere regels dan eigenlijk? Zijn die er alleen voor private organisati­es? De private partners aan banden leggen en de eigen Nationale Loterij vrij spel geven. Als dat geen discrimina­tie is.

LINDA QUACKELS, BORGERHOUT

Zomerreeks

Proficiat met de reeks Sporen van Sinjoren. Echt leerrijk én leuk om te lezen. Over deel vier, Breda, wil ik alleen laten weten dat het praalgraf niet dat van Anna van Egmond is, maar wel van Engelbert II van Nassau (Kleinzoon van Engelbert I, stichter van de Bredase Nassaudyna­stie wiens praalgraf net buiten de kapel staat) en zijn echtgenote. In de kelder onder (eigenlijk voor) het praalgraf, is inderdaad Anna van Egmond, de eerste vrouw van Willem de Zwijger, begraven. Toen het praalgraf werd gemaakt, moest Anna nog geboren worden. Maar ga vooral verder met dit soort fantastisc­he reeksen. Heel tof.

WIM WIENEN

Gedachtenp­olitie

Donderdag kon ik niet geloven wat ik hoorde op Radio 1 over de humor van Monty Python die in vraag wordt gesteld in het Verenigd Koninkrijk. Linkse groepen vinden het niet meer kunnen dat een absurd satirisch programma gemaakt door uitsluiten­d zes blanke mannen nog op tv zou komen. Want “dat is geen afspiegeli­ng van onze maatschapp­ij”. Eigenlijk zou je erom moeten lachen, maar waar gaat de gedachtenp­olitie ophouden? Stel je voor dat Marc Sleen zijn Afrikaverh­alen nu zou getekend hebben. De helft van zijn strips zou de brandstape­l op moeten. De zelfhaat en schuldgevo­elens die ons voortduren­d worden aangepraat, beginnen ergerlijk te worden. Morgen haal ik nog eens Sjors en Sjimmie vanop zolder. Ja, met zwartje met dikke rode lippen. Wat een racisten waren wij toch allemaal in onze jeugd.

RONALD VERHEYEN, MORTSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium