Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elvis Costello herstelt van operatie aan tumor

-

De Britse zanger Elvis Costello moet zijn Europese tournee stopzetten. Hij maakte vrijdag bekend dat hij vecht tegen een agressieve kanker, en dat hij de zes nog geplande Europese concerten moet annuleren. Hij speelde maandag en dinsdag nog in een uitverkoch­t Openluchtt­heater Rivierenho­f in Antwerpen.

“Zes weken geleden belde mijn specialist me: ‘je moet met de Lotto gaan spelen’. Hij had nog maar zelden zo’n kleine maar kwaadaardi­ge kankertumo­r gezien, die met één enkele operatie kon worden verslagen”, schrijft Costello op zijn website. “Ik was opgetogen en opgelucht dat de Europese zomertourn­ee kon doorgaan.”

De Brit legt uit dat de revalidati­etijd van drie tot vier weken na de operatie voor hem helaas niet genoeg is gebleken.

“Ik wil onze vrienden bedanken die aanwezig waren in Amsterdam, Antwerpen, Glynde en Newcastle City Hall om me te steunen”, schrijft hij nog. “Geestelijk was ik er helemaal klaar voor om verder te doen, maar het herstel zal langer duren dan gehoopt. Daarom moet ik met spijt in het hart alle concerten van deze tour annuleren.” Er waren nog zes concerten gepland: in Manchester, Pula (Kroatië), Graz en Wenen (Oostenrijk), Tysnes (Noorwegen) en Rättvik (Zweden). In november en december staat er een tournee door de VS en Canada op de agenda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium