Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze generatie moet dit moment koesteren”

Bondscoach Martinez schrijft met tactisch meesterwer­kje Belgische geschieden­is Nacer Chadli als extra centrale middenveld­er, Romelu Lukaku als rechterfla­nk, Kevin De Bruyne als een soort valse negen. Het plannetje van Roberto Martinez bij balverlies werkt

- GUILLAUME MAEBE

Altijd rustig, Roberto Martinez. Zelfs nadat hij met de Rode Duivels geschieden­is heeft geschreven. Een halve finale op het WK, een evenaring van ons record uit 1986. En dat na een helft waarin Brazilië – vijfvoudig (!) wereldkamp­ioen – van geen hout pijlen wist te maken. Cheers, Bobby!

“We hebben deze wedstrijd niet op basis van tactiek gewonnen”, minimalise­erde de bondscoach voor de camera van Sporza zijn aandeel in de zege. “Wel hoe we die tactiek uitvoerden. Hoe de spelers dat gedaan hebben, was echt geweldig. Ze toonden zoveel

desire, zoveel wil om het goed te doen. Ze hebben het gebracht op het moment dat ze het moesten brengen, ik kan niet gelukkiger zijn.”

Martinez wil Tous Ensemble

De Belgen zitten nu bij de beste vier van de wereld, dus vond Martinez het tijd voor een oproep. “Deze generatie voetbalfan­s moet hiervan genieten”, klonk het. “Dit is zo speciaal. Brazilië verslaan in de knock-outfase, zo’n moment moet iedereen koesteren. Iedereen moet blij zijn.”

En iedereen moet ook als één man achter de ploeg staan in de halve finales. Daarin wacht na Brazilië nog een andere WK-favoriet: Frankrijk. “Wat er vandaag gebeurd is, was ongeloofli­jk. Echt ongeloofli­jk. Maar laten we ook zorgen dat we allemaal samen goed kunnen zijn in die halve finale.” Spelers en supporters.

Tous Ensemble klonk nooit luider.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Martinez neemt de felicitati­es van vice-voorzitter van de Belgische voetbalbon­d Bart Verhaeghe en KBVB-bestuurder Mehdi Bayat in ontvangst.
FOTO PHOTO NEWS Martinez neemt de felicitati­es van vice-voorzitter van de Belgische voetbalbon­d Bart Verhaeghe en KBVB-bestuurder Mehdi Bayat in ontvangst.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium