Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moest Eden en Kevin het systeem uitleggen”

-

Voor de tweede match op rij zette Romelu Lukaku een ploegmaat op weg naar een doelpunt met een actie. “Iedereen denkt bij Romelu Lukaku aan goals, goals, goals”, lachte de spits. “Maar ik wil een allround-speler zijn.”

Lukaku scoorde niet, maar dat maakte voor hem niets uit. “Assists geven is ook belangrijk en ik gaf dit jaar al meer assists dan ooit. Natuurlijk wil ik veel scoren, maar tegelijker­tijd ben ik goed bezig voor de ploeg. Ik moet mezelf niet meer bewijzen. Iedereen weet dat ik kan scoren bij elke goeie bal in de box bij wijze van spreken, maar het individu telt niet.”

Onze topschutte­r moest vaak ook uitwijken naar rechts om de opkomende Braziliaan­se backs mee af te stoppen. “Voor mij was dit niet de eerste keer dat ik in zo’n systeem moest spelen. Ik kende het nog van bij Everton, toen Martinez het ook gebruikte. De

voorbije dagen op training moest ik aan Eden Hazard en Kevin De Bruyne soms uitleggen hoe ze in balbezit en in balverlies moesten staan. Maar één keer uitleggen is bij die jongens genoeg. Ik ben blij dat ik mijn ploegmaats kon helpen. We mogen hier nu twee dagen van genieten en dan focussen op Frankrijk.”

Lukaku neemt het dan op tegen zijn boezemvrie­nd en ploegmaat van bij Manchester United, Paul Pogba. Dat wordt een heuse broederstr­ijd. “Er zitten bij Frankrijk enkele spelers die we echt willen kloppen.”(jug)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium