Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De dankbrief van Verhaeghe

- (gegy, gma)

Heel gelukkig zijn. Dat straalde Bart Verhaeghe, ondervoorz­itter van de KBVB, na de historisch­e zege tegen Brazilië uit. Waarna een rondje lof en dankbaarhe­id volgde. Geniet u mee.

Bedankt Lukaku!

“De beste aanvaller van de wereld. Dat heb ik hem ook gezegd. Er is heel wat respect tussen hem en mij. Ik noem hem Romelu, hij mij Bart. Ik voorspelde dat hij tegen Panama twee keer ging scoren en zei nu dat hij één keer raak zou treffen. Dat deed hij niet, maar hij verdiende het wel.”

Bedankt Hazard!

“Wat moet ik zeggen? Laat ik zeggen dat ik na deze match niet weet wie Neymar is, maar wel wie Eden Hazard is.”

Bedankt Martinez!

“Ik sprong meteen na de match in zijn armen. Ik geef mensen kansen, ik geef hen verantwoor­delijkhede­n. Martinez heeft die samen met zijn staf gepakt. Dit België is groot gemaakt door buitenland­ers. De bondscoach en zijn staf verdienen een standbeeld. Ik hoop dat België vanuit zichzelf nu ook de energie haalt om te geloven dat mensen die boven het maaiveld uitsteken anderen gelukkig kunnen maken. Hun werk moet inspireren­d zijn.”

Bedankt spelersgro­ep!

“Ik heb één team gezien, één land. Deze groep moet hetzelfde positivism­e kunnen uitdraaien als de generatie ’86, als de generatie ’90. Zij moeten nu een voorbeeld zijn. Deze spelers zijn topprofess­ionals die maturiteit uitstralen, willen winnen en kunnen winnen. Kevin De Bruyne kijkt morgen (vandaag, red.) al uit naar de match tegen Frankrijk. Zij en wij gaan er nog voluit voor gaan: voor de volgende twee matchen en voor het EK 2020. Een duurzaam voetballan­d worden, dat is onze ambitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium