Gazet van Antwerpen Stad en Rand

RUSLAND IN DE RAND

-

E ngelsen delen hotel met vrouwen van Zweedse spelers

De Engelse nationale ploeg neemt het vandaag, zaterdag, op tegen Zweden in Samara. De stad ligt een heel eindje van het basiskamp van beide ploegen en dus moesten er hotels geboekt worden om te overnachte­n. De Engelsen kozen voor het viersterre­nhotel Renaissanc­e, terwijl de Zweden verblijven in het met vijf sterren bekroonde Lotte Hotel. De Zweedse bondsvoorz­itter KarlErik Nilsson grapte daar al over dat de Zweden door het verschil in luxe “al 10 voorstaan”. Maar mogelijk heeft de voorzitter nog een troef achter de hand. De Zweedse spelersvro­uwen en vriendinne­n zijn ook in Rusland, maar mogen niet in dezelfde accommodat­ie verblijven. Nu blijkt dat de zogenaamde WAGs (wives and girl

friends, red.) in hetzelfde hotel verblijven als de Engelsen. Toeval? Of een briljante zet om de tegenstand­er uit balans brengen voor de kwartfinal­e? Dat laatste lijkt ons het meest waarschijn­lijke. Al zeker als ze eruitzien zoals Maja Nilsson, de vrouw van de Zweedse verdediger Victor Lindelöf.

P ortugese hulpdienst­en lachen met Neymar

De Portugese hulpdienst­en hebben een originele manier gevonden om te waarschuwe­n voor het misbruik van het Europese noodnummer 112. ‘Inem’, het Portugese nationale instituut voor medische noodtoesta­nden, toonde op zijn sociale kanalen een foto van Neymar die op de grond ligt met de arm omhoog en het uitschreeu­wt van de pijn. Daarbij staat de boodschap: “75,8% van alle oproepen naar 112 zijn eigenlijk geen echte noodgevall­en.” De 26jarige Braziliaan kreeg op het WK flink wat kritiek voor zijn theatraal gedrag wanneer er een (vermeende) fout op hem werd begaan.

Z

uid-Koreaanse ploeg krijgt eieren over zich heen bij thuiskomst

Het hoogtepunt van het WK voor de ZuidKoreaa­nse nationale ploeg was ongetwijfe­ld de 20overwinn­ing tegen Duitsland in de groepsfase. Helaas waren de ZuidKorean­en toen al uitgeschak­eld. En dat werd hen niet in dank afgenomen in hun thuisland. Bij aankomst in de hoofdstad Seoel kregen ze een regen van eieren over zich heen. In het Aziatische land wordt met eieren gooien beschouwd als geweldpleg­ing. De gooiers riskeerden dus vervolging. Gelukkig voor hen legde de bond geen klacht in bij de politie. Vier jaar geleden, op het WK in Brazilië, ging ZuidKorea er ook uit in de groepsfase. Toen moesten de spelers bij thuiskomst… karamelsno­epjes incasseren.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium