Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Donkere wolken boven Fish&Chips

Moederbedr­ijf legt ook in België de boeken neer

-

Slecht nieuws voor de Antwerpse hippe kledingwin­kel Fish&Chips: het moederbedr­ijf Men at Work heeft ook in België de boeken neergelegd. Dinsdag wordt meer duidelijkh­eid verwacht.

Al decenniala­ng is Fish&Chips in de Kammenstra­at een toevluchts­oord voor alternatie­ve jongeren op zoek naar een hippe outfit. Maar een einde dreigt voor de winkel. In Nederland werd het moederbedr­ijf Men at Work eind vorige maand failliet verklaard. Gisteren legde ook de Belgische tak de boeken neer.

Men at Work heeft drie gelijknami­ge winkels in Antwerpen, Gent en Brugge. In Antwerpen heeft het bedrijf ook de winkel van Fish&Chips in handen. In totaal zijn er zo’n dertig werknemers.

Volgens de koophandel­srechtbank wordt ten vroegste dinsdag over de faillissem­entsaanvra­ag beslist. “Voorlopig wachten we af tot er een curator wordt aangesteld. Die zal dan beslissen wat er met de winkel moet gebeuren”, zegt manager voor België Job Franken. “De winkels blijven voorlopig open. Er is voorraad. De solden zijn bezig. De klanten zouden hiervan dus niets moeten merken.” Volgens de manager presteerde de keten in België niet slecht, maar hangt men van Nederland af. Of de Men at Work-winkels en Fish&Chips verdwijnen, is niet zeker. Net als in Nederland wordt ook hier gewerkt aan een doorstart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium