Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een goede uitslag rijden ben ik nog even niet bezig”

18jarige Sarah Michielsen­Stevens uit Brecht neemt na examens de draad weer op

- KAREL LEMMENS

Ze is amper 18 en nog maar aan haar eerste seizoen bezig bij de vrouwen elite. Echt grote uitslagen reed Sarah Michielsen­Stevens uit Brecht dan ook nog niet bij mekaar. Toch kijkt ze uit naar de Grote Prijs Sofie Goos zondag in Borgerhout.

“Het is bijna een maand geleden dat ik nog een wedstrijd heb gereden”, zegt de 18-jarige vrouw uit Brecht. “Mijn laatste koers was in Nijlen, de vijfde manche van de Lotto Cycling Cup. Daarna kregen mijn examens voorrang (Michielsen-Stevens volgt de richting kinesither­apie,

red.) en was er geen tijd meer om wedstrijde­n te rijden of behoorlijk te trainen. Bovendien was ik tijdens de examens ook nog een tijdje ziek. Maar goed, dat is nu allemaal achter de rug. De lange vakantie biedt me de kans om de komende weken voluit te gaan.”

En de Brechtse krijgt meteen een mooie koers voorgescho­teld om haar kunnen te tonen. De Grote Prijs Sofie Goos (waar de bekende Antwerpse triatlete haar naam aan gaf, red.) van zondag in Borgerhout is een UCI-wedstrijd met een sterk en internatio­naal deelnemers­veld.

“Gelukkig ken ik het parcours in Borgerhout grotendeel­s vanbuiten. Want blijkbaar is er dit jaar door werkzaamhe­den het een en ander aangepast moeten worden. De vorige twee jaar was de wedstrijd nog niet opgenomen in de Lotto Cycling Cup en was het een gewone regionale wedstrijd. Als junior krijg je dan de kans om in dat soort wedstrijde­n ook deel te nemen bij de elite. Dat ging toen niet onaardig, maar de tegenstand was uiteraard ook kwalitatie­f minder sterk. Ik ben dus benieuwd hoe ik het er zondag van af ga afbrengen. In de Trofee Maarten Wynants begin mei haalde ik, ondanks het warme weer dat me niet zo goed ligt, vrij vlot het einde. Zondag wordt het opnieuw warm, maar ik heb er alvast goede moed in dat ik de wedstrijd kan uitrijden. Ja, ik weet dat er onderweg een kasseistro­ok tussenzit, maar dat schrikt me niet af.”

BeNe Ladies Tour

Met een bepaald doel verschijnt Michielsen-Stevens morgen dus niet meteen aan de start. “Als ik na de koers met een goed gevoel naar huis kan rijden, zal ik al tevreden zijn. Naar een klassement kijk ik voorlopig niet. De Bene Ladies Tour, die van donderdag 19 juli tot zondag 22 juli plaatsvind­t, is mijn eerste grote doel van het seizoen. Vorig jaar mocht ik daar als jongste renster van het hele deelnemers­veld starten en slaagde ik erin om de vierdaagse tot een goed einde te brengen. Die ervaring zal me dit jaar hopelijk goed van pas komen. Al besef ik dat ik nog heel wat trainingsa­rbeid voor de boeg heb om klaar te zijn voor die rittenkoer­s. Verder wil ik graag proberen om dit seizoen nog een toptienpla­ats te behalen bij de vrouwen elite. Als dat lukt, kan ik terugblikk­en op een geslaagd eerste jaar.”

Zondag 8 juli: GP Sofie Goos in Borgerhout (de zesde manche van de Lotto Cycling Cup). Start om 14.30 uur voor een afstand van 110 km (20 x 5,5 km). Start en aankomst aan de Karel De Preterlei.

 ?? FOTO PAUL HINNINCK ?? Sarah Michielsen-Stevens enkele weken geleden in actie in Everberg. “De Bene Ladies Tour, die van donderdag 19 juli tot zondag 22 juli plaatsvind­t, is mijn eerste grote doel van het seizoen.”
FOTO PAUL HINNINCK Sarah Michielsen-Stevens enkele weken geleden in actie in Everberg. “De Bene Ladies Tour, die van donderdag 19 juli tot zondag 22 juli plaatsvind­t, is mijn eerste grote doel van het seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium