Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dernykoers wordt een soort van derbystrij­d”

Organisato­r Denis Luckermans probeert ook de andere koersen dit weekend in Kontich wat schwung te geven

-

Naast de Sint-Martinuspr­ijs voor juniores staan er dit weekend nog drie koersen op het programma in Kontich. Zaterdag is er een wedstrijd voor de open categorie, op zondag is er dan een dernykoers.

“Uiteraard is en blijft de vierdaagse voor de juniores de hoofdbrok dit weekend”, benadrukt ex-renner Denis Luckermans, die betrokken is bij de organisati­e van die nevenwedst­rijden. “Alleen willen we de toeschouwe­rs zowel op zaterdag als op zondag een goedgevuld­e middag presentere­n. Zaterdag starten de juniores ‘s middags op de Grote Markt in Antwerpen en maken ze eerst een grote ronde van zo’n honderd kilometer. Dat maakt dat ze pas laat in de middag op het plaatselij­k circuit arriveren. Daarom vindt er vanaf 15 uur al een wedstrijd voor de open categorie plaats. Dat wil zeggen dat zowel amateurs, beloften als elite zonder contract aan deze wedstrijd van 82 kilometer mogen deelnemen.”

Zondag is er voor de start van de dernykoers om 14.30 uur al een wedstrijd voor G-sporters. Voor de dernykoers zelf hebben we in de loop van het jaar de koppen bij mekaar gestoken, omdat we er iets origineels van wilden maken. Uiteindeli­jk kwamen we uit op een zogenaamde derbykoers. Acht renners van Edegem BC en acht renners van Steeds Vooraan Kontich zullen het tegen mekaar opnemen in een burenduel over twee reeksen. De renners strijden individuee­l voor de zege. Er wordt dus geen ploegenkla­ssement opgemaakt. Bedoeling is wel dat er op 31 augustus ter gelegenhei­d van de jaarmarkt in Edegem een revanche komt tussen beide clubs. Ten slotte is er ook nog een derde reeks, een gentlemen-koers, voor de mensen van Kontich zelf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium