Gazet van Antwerpen Stad en Rand

IJskoude douche voor brokkenrij­ders

Bouwvakker­s ATF leren manoeuvrer­en met ‘dronkenman­sbril’

- ERIK VANDEWALLE

De werknemers van ATF weten dat ze de laatste werkdag voor de zomervakan­tie niet mogen missen. Dan is het fun. De 120 bouwvakker­s volgen de ene na de andere workshop. Deze keer stond het thema ‘ik heb grip op veiligheid’ centraal.

“Het is een traditie dat we elke laatste werkdag voor de vakantie een grote happening doen”, legt zaakvoerde­r Mieke Frijters uit. “Geen pretparksf­eer, wel plezier, actie en theorie rond een thema dat voor ATF, medewerker­s en hun gezinnen belangrijk is. Nu staat verkeersve­iligheid centraal. Omdat wij veel aan wegen werken, heeft die verkeersve­iligheid natuurlijk ook een sterke invloed op de arbeidsvei­ligheid van onze mensen.”

Veilig en schadevrij manoeuvrer­en kun je leren, maar het wordt moeilijker als je als chauffeur een ‘dronkenman­sbril’ op je neus krijgt. Dat is wat in een van de workshops gebeurde. “Een chauffeur met zo’n bril en drie passagiers nemen plaats in de wagen. Ondanks de zomerhitte dragen ze een regenpak. Boven op het dak staat een kruiwagen gevuld met water. In het dak van de wagen zijn vier douchekopp­en verwerkt. Wanneer de chauffeur te wild rijdt of te hard remt, kwakt het water over de kruiwagen en krijgt iedereen een koude douche”, zegt Koen Van Caesbroeck van ATF. Aan de ander kant van het bedrijfste­rrein zit Ad Geers (62) mee in een elektrisch wagentje. Ad werkt al 44 jaar bij ATF. “Ik heb er nooit over gedacht om hier weg te gaan. Kijk wat hier vandaag gebeurt. Ik ken geen ander bedrijf waar dit gebeurt.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Onvoorzich­tige chauffeurs en hun passagiers werden gestraft met een nat pak.
FOTO ERIK VANDEWALLE Onvoorzich­tige chauffeurs en hun passagiers werden gestraft met een nat pak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium