Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Naar halve finale, mét ticket, voor 453 euro

- GREG VAN ROOSBROECK

Pokkeduur, die tickets naar SintPeters­burg. Dus begonnen Victor en Wannes te googelen. Als alles naar wens verloopt, komen de twee jonge Antwerpena­ars vanmiddag in Sint-Petersburg aan … met een bus uit het Estse Tallinn.

De matchticke­ts kochten ze van een Russische vriend uit Moskou. “We volgden samen Engels in Cambridge”, vertelt Victor Vandermeir­en (26). “In de voorverkoo­p voor het WK kocht hij vijftig tickets voor uiteenlope­nde matchen, onder andere twee voor deze halve finale, ook al had hij geen flauw benul wie die match zou spelen. Hij vroeg me dit weekend of ik geïnteress­eerd was. We betalen ‘slechts’ 200 euro. Een vriendendi­enst.”

Een Fan-ID die de Russische overheid eist van elke WK-bezoeker hadden de twee vrienden in een wip online geregeld. Maar dan moest het moeilijkst­e nog komen: in Sint-Petersburg geraken. De fanvluchte­n van SN Brussels Airlines, 699 euro per persoon, waren meteen weg. Andere opties waren nog duurder. “Die prijzen konden we toch niet betalen”, zegt Wannes Vincent (25). “We testten online tientallen opties, tot we vluchten vonden voor 211 euro. Heen en terug. Ideaal.”

Ze vertrokken gisterenav­ond met Lufthansa naar Frankfurt. Daar hadden ze een aansluitin­g naar Tallinn. In de hoofdstad van Estland namen ze ’s nachts een bus naar Rusland. “Die zou er vijf uur over doen tot in Sint-Petersburg”, zegt Wannes. “Ter plaatse hebben we twee bedden geboekt in een hostel, in een kamer voor twaalf perso- nen.”

Ze hebben het hostel voor twee nachten geboekt, want terugvlieg­en uit Sint-Petersburg zelf was een pak duurder op woensdag dan op donderdag. “En zo kunnen we de stad ook eens verkennen”, zegt Wannes, die gelukkig op begrip van zijn baas kon rekenen voor die onverwacht­e verlofdage­n. “Of onze roes uitslapen, afhankelij­k van het resultaat. We vliegen met Lufthansa terug via München.”

De uiteindeli­jke kostprijs voor de twee vrienden: 453 euro per persoon. “Wie doet goedkoper?”, vragen Victor en Wannes zich af. Voor de finale of de troosting in Rusland blijven hangen, lukt niet. “Nee, mijn geld is echt op”, zegt Wannes. “Ik moet nu al schrapen en mag ginder niet te wild doen, maar zo’n unieke kans laat je toch niet liggen?”

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Victor en Wannes aan de ingang van het luchthaven­gebouw in Zaventem.
FOTO RR Victor en Wannes aan de ingang van het luchthaven­gebouw in Zaventem.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium