Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Babysit Justine is beschikbaa­r

Werken tijdens dé match, het kan

- (kvh)

Is het nog mogelijk om een babysit te regelen op een avond dat de Rode Duivels spelen? Het lijkt onwaarschi­jnlijk, maar het kan. Justine Vercruysse bijvoorbee­ld heeft er geen probleem mee om op zo’n beladen avond op uw kroost te letten.

“Ik babysit al sinds mijn 14de en doe het nog altijd even graag. Ook op een avond dat de Rode Duivels spelen”, lacht Justine (23).

Hoewel ze intussen zelf aan het werk is, gaat Justine toch nog twee tot drie keer per maand oppassen. “Omdat ik het al zo lang doe, blijven de gezinnen waar ik al jaren kom me opnieuw vragen. En ik vind het zalig om met kindjes bezig te zijn, dus waarom niet?”

Met de wedstrijd tegen Brazilië was het iets lastiger dan anders om een babysit te versieren, maar via een van de vele babysit-apps is met een beetje geluk nog wel een ‘Chinese vrijwillig­er’ te vinden. “Vroeger werkte ik via de Gezinsbond, tegenwoord­ig via de app bsit. Dat werkt vlotter, omdat je rechtstree­ks contact hebt met de ouders.”

Getwijfeld of ze zou babysitten op zo’n ‘grote’ dag heeft ze niet gedaan. “Ik had samen met vrienden of collega’s op groot scherm de wedstrijd kunnen gaan kijken, maar dat zegt mij niet zo veel. Ik vind het even leuk om rustig in een zetel te kijken. En ik ben blij de ouders te kunnen helpen. Toen de wedstrijd tegen Brazilië begon, lag het jongetje op wie ik moest oppassen al in zijn bedje, en hij is blijven slapen, dus heb ik geen minuut moeten missen. De ouders hadden me ook al gereservee­rd voor de halve finale tegen Frankrijk, maar intussen heeft ‘de bomma’ zich gemeld. Dus ik ben beschikbaa­r, voorlopig.”

Apps bsit; sitly

 ?? FOTO RR ?? Babysit Justine.
FOTO RR Babysit Justine.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium