Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Familie van doodgescho­ten overvaller wil wraak

Politiebes­cherming voor bestolen juwelier

-

De identiteit van de man die vorig weekend werd doodgescho­ten tijdens een overval op een juwelier in Oostakker is bekend: de 23-jarige Hasan L., een Gentenaar met Marokkaans­e roots. De omgeving van de twintiger is geschokt, zowel door zijn daden als door het dodelijke schot. “We vrezen een wraakactie op de juwelier, Hasans familie is ertoe in staat”, klinkt het.

L. (23) en zijn voorlopig onbekende kompaan vielen zaterdag iets voor het middaguur juwelier Moens in Oostakker binnen, gewapend met een kalasjniko­v en een pistool. Zaakvoerde­r Filip M. kreeg de kalasjniko­v tegen zijn slaap gezet, en zowel hij, zijn zus als hun 88-jarige vader werden over het hele lichaam geslagen en geschopt.

De daders vluchtten weg met hun motorfiets en de juwelier nam zijn wapen. Hij schoot een van de overvaller­s in de rug. Hasan L. viel een kleine twee kilometer verder van de brommer en overleed ter plaatse.

Kennissen van de neergescho­ten twintiger vrezen een wraakactie op de juwelier die het dodelijke schot gelost heeft. “We wisten meteen dat Hasan bij de overval betrokken was toen we het nieuws hoorden”, klinkt het. “Hij pleegde in het verleden al zware feiten en dit paste perfect in het plaatje. Een deel van zijn familie heeft een strafblad van hier tot ginder, en zal zich zeker willen wreken.”

Die vrees blijkt te kloppen, want de juwelier kreeg gisteren al doodsbedre­igingen. Daarop werd volgens insiders beslist om de juHasan

welier en zijn familie extra politiebes­cherming te geven. Het parket Oost-Vlaanderen wil die info bevestigen noch ontkennen. Slechte vrienden

De vrienden van de doodgescho­ten twintiger reageren verdeeld op de gebeurteni­ssen. “Iedereen is zwaar onder de indruk”, zegt goede vriend Sabri Bhenia. “Niemand had gedacht dat Hasan zoiets zou doen. Hasan was een bescheiden en vriendelij­ke jongen, een echte sportman.” Maar hij raakte op het slechte pad. Hij deelde klappen uit aan politieage­nten. Hij pleegde ook al een gewapende overval op een Aldifiliaa­l en werd voor nog verscheide­ne andere gewelddeli­cten en diefstalle­n veroordeel­d.

 ?? FOTO RR ?? Hasan L.
FOTO RR Hasan L.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium