Gazet van Antwerpen Stad en Rand

OLYMPUS wil in de spits auto’s van de Antwerpse ring halen

-

Het bedrijf Olympus en Gazet van Antwerpen lanceren begin september een applicatie die mensen uit de regio-Antwerpen tijdens de spitsuren moet overtuigen om de eigen auto aan de kant te laten staan. Maar in de eerste fase mogen niet alle gemeenten meedoen.

WELKE VERVOERMID­DELEN ZITTEN IN DE APPLICATIE?

Zowel tickets van de NMBS, de bussen en trams van De Lijn (de M-tickets die 1,80 euro per rit kosten en een uur geldig zijn), de deelauto’s van Cambio, het deelfietse­nsysteem Vélo en BlueBike, een systeem waarbij u vanuit het station een fiets neemt tot op uw bestemming.

HOEVEEL KOST HET?

Evenveel als u de tickets apart zou kopen. Volgens Olympus is het systeem wel handiger, omdat alle tickets verzameld zijn in één applicatie. U krijgt uw afrekening voor bus-, tram-, fiets- en deelautori­tten op het einde van de maand ook op één factuur.

WAT IS DE DOELGROEP?

Mensen die in de spitsuren met de auto in de file staan voor hun woon-werkverkee­r.

De spitsuren zijn van 7 tot

9 uur ’s morgens en van

16 tot 18 uur ’s avonds. Enkel wie regelmatig tijdens de spits met de auto in de file staat, kan zich begin september registrere­n om deze applicatie te gebruiken.

Bovendien moet de gebruiker in de brede regio-Antwerpen wonen. Die regio gaat in een eerste fase tot in Essen, Beveren, de Rupelstree­k, Brecht en Zoersel. De gebruiker moet voor zijn woonwerkve­rkeer ook de stad Antwerpen of een van de districten doorkruise­n.

WIE LANCEERT DEZE APP?

De aandeelhou­ders van Olympus zijn de automobiel­federatie VAB, het autodeelsy­steem Cambio en Taxistop, die onder meer bekend zijn van de website carpool.be.

KAN IK ALS GEBRUIKER GELD VERDIENEN MET DEZE APP?

Ja. De Antwerpse schepen van

Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) wil een ‘cashback’-systeem invoeren voor mensen die de Olympus-applicatie gebruiken. Ze krijgen dus een deel van hun kosten terugbetaa­ld.

Vanaf begin september kan iedereen die de app wil gebruiken, zich registrere­n via gva.be, de website van Gazet van Antwerpen.

Wie de app voldoende gebruikt, wint een lunchbon van 25 euro in een Antwerps restaurant.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium