Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moeten er eerst ongelukken gebeuren?”

Nog geen zebrapaden op vernieuwde Marnixplaa­ts

- (vtjs)

Ter ere van het einde van de werken vierde de Marnixplaa­ts op het Zuid begin mei feest. Twee maanden later is het feestgedru­is omgeslagen in frustratie. Het uitblijven van zebrapaden leidt tot onvrede bij buurtbewon­ers.

Lokale handelaars organiseer­den op zaterdag 5 mei Marnix Feest om het einde van de werkzaamhe­den op de Marnixplaa­ts te vieren. De kasseien maakten plaats voor beton en het plein werd ruimer. Alleen maar blije gezichten zou u denken, maar niets is minder waar. Het is Christophe Wuyts (Open Vld) die aan de alarmbel trekt. De fractielei­der in het district Antwerpen uit zijn frustratie­s. “Begin mei werden de werken opgeleverd en intussen liggen er nog steeds geen zebrapaden. Wanneer gaat de districtsv­oorzitter zijn diensten in gang zetten?”

Niet dramatiser­en Districtsv­oorzitter Paul Cordy (N-VA) ziet niets abnormaals. “De heraanleg van de Marnixplaa­ts werd inderdaad afgerond in mei,

maar het is niet zo vreemd dat er daarna nog zaken moeten gebeuren. Vooraleer we met de zebrapaden kunnen beginnen, moeten die werken ingepland worden. Volgens onze planning zou dit eind juni of begin juli gebeuren, maar die deadline heeft het bouwbedrij­f niet gehaald. Het was de afgelopen weken druk bezig met het aanbrengen van signalisat­ie, waardoor het vooropge- stelde schema vertraging heeft opgelopen.”

Een uitleg die op weinig begrip kan rekenen bij Wuyts. “Ik woon in één van de omliggende straten en zie om de haverklap ongevallen nipt vermeden worden. Via het buurtnetwe­rk bereiken mij dezelfde bezorgdhed­en. Chauffeurs dienen sowieso uit te kijken voor voetganger­s, maar dit soort nalatighed­en leveren gevaarlijk­e verkeerssi­tuaties op. Of moeten er eerst ongelukken gebeuren?”

“Ze komen er wel”

Cordy roept op om de situatie niet te dramatiser­en. “We zien wel degelijk het nut van zebrapaden. Op onze vraag zullen ze er komen, zelfs in een zone 30 waar dit niet verplicht is. Vandaag nog levert het bouwbedrij­f de nieuwe tijdsplann­ing.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De kasseien werden vervangen door beton, maar de zebrapaden werden nog niet geschilder­d.
FOTO DIRK KERSTENS De kasseien werden vervangen door beton, maar de zebrapaden werden nog niet geschilder­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium