Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dronken vrouw ramt terras van café Barbossa

Tweede incident in week tijd op zelfde locatie

-

Een auto ramde vorige week het terras van café Barbossa op de Sint-Jorispoort in Antwerpen en de populaire bar had gisteren opnieuw prijs. Een vrouw van 25 ramde eerst een verlichtin­gspaal en daarna het terras. Opnieuw zaten er geen klanten, opnieuw is de schade aanzienlij­k.

Antwerpse politie kreeg de oproep iets voor 4u in de nacht van zondag op maandag binnen. Een dame van 25 jaar was met haar auto, komende vanuit de richting van de binnenstad, inge- reden op een verlichtin­gspaal voor café Barbossa. Daarna was haar auto doorgescho­ten en had hij de voordeur en het terras geramd. Op dat moment was de zaak al gesloten en was er geen volk meer aanwezig.

Bij café Korsakov, aan de overkant van de straat, hoorden ze de klap. Dat café was aan het afsluiten.

Opvallend: vorige week woensdag, nog geen week geleden, was al een auto ingereden op hetzelfde terras. De dader vluchtte toen weg. Ook toen vielen er geen geDe wonden. “Puur toeval, maar niet echt een leuke manier om aan de week te beginnen”, zucht manager Alexander Parker van Barbossa. “De terrasmeub­elen zijn een puinhoop. Wat een geluk dat er ook nu niemand op het terras zat. Dit zou niet goed zijn afgelopen. Het goede is ook dat we deze keer wel de gegevens van de dader

hebben, zodat we dit kunnen afhandelen met de verzekerin­g.”

De zaak ging maandag wel gewoon open.

De bestuurste­r die het ongeval veroorzaak­te, raakte niet gewond. Haar auto moest worden getakeld. De 25-jarige vrouw legde een positieve ademtest af. Ze mocht beschikken, maar zal opdraaien voor de kosten.

 ?? FOTO RR ?? Het terras van Barbossa ligt opnieuw in puin.
FOTO RR Het terras van Barbossa ligt opnieuw in puin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium