Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duivels krijgen 435.000 euro voor finale, Martinez 1,2 miljoen euro

-

Bij kwalificat­ie voor de finale verdienen de Rode Duivels straks al minstens 435.000 euro. Als ze het niet halen, zal de premie variëren tussen 339.000 euro (bij een vierde plaats) en 435.000 euro (derde). Bij een wereldtite­l strijken ze 690.000 euro per speler op. Dat de Rode Duivels het zeker niet alleen doen voor het geld, blijkt uit het feit dat toppers als Hazard, Kompany, De Bruyne en Lukaku minstens 250.000 euro per week verdienen. Dat is dus twee weekjes werken voor die jongens...

Omdat het contract van Roberto Martinez vooral op bonussen is gebaseerd, kan de bondscoach financieel ook een uitstekend­e zaak doen. Hij heeft met het bereiken van de halve finale al 750.000 euro verdiend. Als hij de finale haalt, loopt dat bedrag op tot minstens 1,2 miljoen euro - bij winst wordt dat 1,5 miljoen. De Franse bondscoach Didier Deschamps is er nog beter aan toe: hij krijgt bij een wereldtite­l 3,5 miljoen euro op zijn rekening gestort.

Ook de Belgische voetbalbon­d verdient goed aan dit WK. De FIFA verdeelt voor het WK in totaal 647,5 miljoen euro aan premies onder de 32 deelnemend­e landen. Daardoor ziet de bond zijn WK-inkomsten fors stijgen, tot minstens liefst 18,7 miljoen euro bruto als de Rode Duivels vierde worden. Als de Duivels eindwinnaa­r worden, ligt in Moskou nog een bedrag van 32,1 miljoen euro klaar. Als verliezend finalist gaan de Duivels met 23,6 miljoen euro naar huis. Als derde houdt de KBVB 20,7 miljoen over. Let wel, dit zijn brutobedra­gen. De zware kosten, onder meer de premies van de spelers, dienen hier nog van worden afgetrokke­n. De pure winst bedraagt nu tussen zes en acht miljoen euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium