Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eden en Thorgan achterna

- (kvu)

Terwijl Eden (27) en Thorgan (25) in Rusland vertoeven, test Kylian Hazard (22) bij het Nederlands­e VVV Venlo. Het is hopen op een nieuwe start. Tot nu toe volgde hij vooral dezelfde wegen als zijn broers. Ook hij kwam via Tubeke in Frankrijk terecht, bij Rijsel in 2011. Op dat moment is Eden al een vedette en LOSC wil de familie Hazard bedanken. Vanuit een soort erkentelij­kheid krijgt de 16jarige Kylian een contract bij de club van zijn broer. Qua gelaat lijkt hij op Eden, qua speelstijl ook, alleen is hij de onvolwasse­n versie. Vandaar dat Rijsel hem op zijn achttiende al doorstuurt, een jaar na het vertrek van le grand frère.

Een jaartje White Star Bruxelles wordt niets. Bij Zulte Waregem, waar Thorgan net is vertrokken, lukt het evenmin. “Het probleem was dat ik bij Zulte Waregem kwam zoals elders: als de kleine broer van. Omdat Francky Dury met Thorgan iets moois had bereikt, leek hij zich in het hoofd te hebben gestoken dat hij van mij een kleine Thorgan wilde maken. Hij praatte met mij alsof ik Thorgan was. Ik ben geen Thorgan en ik wilde ook niet zo aangesprok­en worden. Dat heb ik vaak aangegeven. Ik ben helemaal niet de werker die hij is. Het stoorde me zelfs zodanig dat ik me nog minder inzette op training. Ik hou van Thorgan, maar ik wil en kan niet dezelfde zijn”, vertelde hij ons in het ene seizoen dat hij even openbloeid­e bij het Hongaarse Ujpest, de club van Roderick Duchâtelet, zoon van. “Ik had in België kunnen blijven, maar dan teerde ik verder op de naam die Thorgan er heeft opgebouwd. En met Eden vergeleken worden - wat ik gezien onze stijl nog snap - dat is alsof je met Messi of Ronaldo wordt vergeleken. Soms had ik er wel genoeg van.”

Een knieoperat­ie remt zijn evolu- tie in Hongarije en houdt hem zeven maanden aan de kant. Daarna kiest Kylian toch weer het spoor van zijn oudste broer. Vorige zomer tekende hij bij de U23 van Chelsea.

 ??  ?? Kylian Hazard. FOTO BELGA
Kylian Hazard. FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium