Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De kleinste is de grootste

-

Als Eden, Thorgan of Kylian de voorbije jaren een vraag kregen over de jongste telg van het geslacht Hazard, dan kreeg Ethan alle lof. Zijn naam is samengeste­ld uit de voornamen van zijn broers (E-TH-AN), maar is hij als voetballer dan ook geassemble­erd uit het beste wat de Hazards te bieden hebben?

Ethan is de enige die niet in Frankrijk voetbalde. Hij speelt bij de U15 van eersteprov­incialer RCS Brainois, waar alle broers zijn begonnen en vader Thierry manusje-van-alles is. Zoals Kylian de trekken van Eden heeft, zo neigt de fysiek van Ethan meer naar Thorgan. Met dat kleine verschil dat hij nu al groter is dan zijn drie broers.

Dat de familie Hazard drie profvoetba­llers heeft van wie twee op internatio­naal niveau, is al ongeloofli­jk. “Maar als ik al last had van mijn achternaam, wat moet Ethan dan zeggen?”, zegt Kylian. “Toen hij begon te voetballen, waren Eden en Thorgan al bekend. Boks daar maar eens tegen op.”

Zich verstoppen op het veld zit er niet. Het zorgt geregeld voor giftige opmerkinge­n aan de zijlijn. Spelen tegen een Hazard, dat motiveert, zeker ouders die genoegzaam vaststel- len dat Ethan geen Eden is. Het is de reden waarom vader Thierry en moeder Carine de wedstrijd nooit volgen naast andere ouders. “Ook op school heeft hij eraan moeten wennen dat sommigen hem vooral wilden leren kennen wegens zijn broers”, vertelt moeder Carine, die sportlerar­es is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium