Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Les Bleus Laatste horde voor de finale

Zondebok wil frustratie­s wegwassen

-

De Rode Duivels spelen volgens heel wat analisten vanavond een finale avant la lettre. Een blik op de selectie van ‘Les Bleus’ en u snapt meteen waarom zij dat denken. Frankrijk is de ploeg met de grootste geschatte waarde op het WK en is dus – op papier tenminste – de moeilijkst­e resterende tegenstand­er voor de Belgen. Een voorstelli­ng van de vermoedeli­jke basiself die onze jongens uit de finale gaat proberen houden.

De verdediger met roots in de Franse Antillen speelde met Thorgan Hazard bij de beloften van Lens en speelt al sinds 2011 bij Real Madrid. Daar kon hij de hoge verwachtin­gen niet altijd inlossen. Pas dit seizoen heeft hij een onbetwiste basisplaat­s beet. Hij zit op zijn 25e wel al aan 41 caps voor Frankrijk en scoorde de belangrijk­e 1-0 in de kwartfinal­e tegen Uruguay. Varane geldt als een van de meer intelligen­te spelers uit het Franse elftal. Hij volgde universita­ire studies en toen Zinédine Zidane hem in 2011 belde om voor Real Madrid te tekenen, zei hij eerst dat hij geen tijd had omdat hij aan het studeren was.

Op het WK 2014 was Varane de zondebok voor de uitschakel­ing in de kwartfinal­e tegen Duitsland. Hij verloor een kopbalduel tegen Mats Hummels. Het EK 2016 miste hij door blessure. In 2018 wil hij de frustratie­s van de vorige jaren wegwassen.

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium