Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik haalde niet hetzelfde niveau als vorig jaar”

- KAREL LEMMENS

Fabio Van den Bossche verdedigde in de slotrit met succes en met de steun van zijn ploegmaats zijn leiderspla­ats in de Sint-Martinuspr­ijs. Xander Geysels kon zijn ritzege van vorig jaar niet herhalen, hoewel hij het in de slotrit nog probeerde door mee in de aanval te trekken.

den Bossche moest gisteren maar één renner in het oog houden en dat was Kempenaar Jarne Van Grieken, die in het algemeen klassement op twee seconden stond. De Deen William Blume Levy telde 36 seconden achterstan­d en dat gat goedmaken was in de vlakke slotrit nagenoeg onmogelijk. De renners van het Davo Cycling Team van de leider speelden het slim. Omdat aan de streep nog bonificati­eseconden te rapen vielen, lieten ze in de slotfase nog een groepje van vijf renners wegrijden. Uiteindeli­jk bleven er drie over en daarvan bleek de Nederlande­r Lars Hohmann de sterkste en de snelste.

“Het is de eerste keer dat ik een rittenkoer­s win. Ik ben dus heel tevreden”, vertelde de zoon van ex-renner en ex-Kapellenaa­r Gunther Van den Bossche. “Voor mij was deze vierdaagse een prima voorbereid­ing op het WK op de piste dat begin augustus in het Zwitserse Aigle plaatsvind­t en waar ik de ploegkoers en het omnium zal rijden. Daarna volgt ook nog het EK op de piste. We hebben met die pisteploeg al hard getraind en dus wist ik dat ik hier met een goeie conditie aan de start zou komen. Dat het winst zou opleveren, had ik niet durven te voorspelle­n. Ik kon vrij vlot tot het einde

standhoude­n. Het werd een geslaagde vierdaagse.” Steeds Vooraan Kontich

Vorig jaar beleefde Steeds Vooraan Kontich met de ritwinst van Xander Geysels een euforisch moment. Het was toen heel lang geleden dat een clubrenner nog eens succesvol was in de mee door de club georganise­erde wedstrijd. Die zege kwam er dit jaar niet.

“Ik moet toegeven dat ik niet hetzelfde niveau als vorig jaar haalde”, aldus Geysels. “In de eerste rit ben ik ten val gekomen, waardoor ik verder moest op mijn crossfiets. Dat was uiteraard niet ideaal. Toch ben ik nog naar de kopgroep kunnen rijden en uiteindeli­jk ben ik nog twaalfde geworden. Zondag had ik een heel slechte dag. In de individuel­e tijdrit werd ik slechts 47ste en in de namiddagri­t ben ik gewoon in het peloton geëindigd. In de slotrit ben ik meegegaan in een ontsnapVan ping met tien renners, maar het draaide niet rond en we werden weer bijgehaald door het peloton. Het zat er dit jaar dus niet echt in.” Voor de volledighe­id nog aanstippen dat de bolletjest­rui (extra tussenspri­nten) naar Brent Van Mulders ging, de groene trui (punten) naar de Nederlande­r Homans en de blauwe (knelpunten) en de witte trui (beste jongere) naar de Duitser Leslie Lührs.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Fabio Van den Bossche, de winnaar van de vierdaagse in Kontich, mocht met champagne spuiten.
FOTO TOM GOYVAERTS Fabio Van den Bossche, de winnaar van de vierdaagse in Kontich, mocht met champagne spuiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium