Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een leerrijke en toffe ervaring”

Janie De Naeyer haalt halve finale op de 100 meter

- (basp)

Janie De Naeyer heeft op het EK scholieren in het Hongaarse Gyor haar doelstelli­ng, de halve finale halen, bereikt. “Ik vond het een leerrijke en toffe ervaring”, zegt de 16-jarige spurtster uit Brasschaat.

Janie De Naeyer haalde de halve finale op de 100 meter op het EK scholieren. In haar reeks werd ze derde in 12”00. Voldoende om rechtstree­ks door te stoten naar de volgende ronde. In de halve finale strandde ze op de vijfde plaats in 11”98. Dat volstond niet om door te mogen naar de finale bij de beste acht. In de totaaluits­lag werd ze zestiende.

“Het was echt ongeloofli­jk leuk”, zegt De Naeyer. “Dit is een kei toffe ervaring. Ik vond het toffer dan het EYOF vorig jaar. Voor een groot deel natuurlijk omdat ik deze keer zelf mocht meelopen. Ik ben echt heel content over hoe het allemaal is gelopen”, aldus De Naeyer, die vorig jaar als reserveloo­pster van de 4x100 meter-ploeg erbij was op het EYOF.

“Ik had gedacht dat ik veel stress zou hebben, maar dat viel heel goed mee, zodat ik er toch kon van genieten. De wedstrijde­n verliepen haast probleemlo­os. Ik heb er veel uit geleerd en het was een geweldige ervaring. Qua tijden kon het misschien iets beter, maar ik heb gekeken naar de wind en in mijn wedstrijd had ik daar niet veel geluk mee. In de andere reeksen stond er vaak meer meewind. Dat hoort er natuurlijk allemaal bij.” “Wat ik zoal geleerd heb? Om altijd rustig te blijven en naar mezelf te blijven kijken. Gelukkig had ik een week voor het EK al eens een meeting met een callroom kunnen doen in Brussel, want dat was ook allemaal nieuw voor mij. Maar mijn opwarmings­routine werkte wel.”

De riem kan er nu even af na het hoogtepunt van haar seizoen. “Nu neem ik een weekje vakantie. De sport eventjes loslaten, mag ook eens. Op het einde van het seizoen staan nog het VK en het BK voor scholieren op het programma. Voor de rest pik ik nog hier en daar een meeting mee.” De 16-jarige atlete laat sterke tijden noteren op de 100 meter. Ze heeft een sterk persoonlij­k record van 11”82. Op het BK alle categorieë­n zou bijvoorbee­ld 12”03 goed geweest zijn voor brons. Al is het altijd moeilijk om vergelijki­ngen te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium