Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het seizoen duurt nog lang”

Borgerhout Squirrels van coach Marc Janssen verliest verrassend één wedstrijd van Hoboken Pioneers

- (mabe)

Borgerhout Squirrels is zijn leiderspla­ats kwijt. De ploeg van coach Marc Janssen verloor dit weekend één keer van de Hoboken Pioneers. Concurrent­en Brasschaat Braves en Deurne Spartans wonnen twee keer en worden de nieuwe koplopers.

“Dit was best een onverwacht­e nederlaag”, stelt Marc Janssen, de Borgerhout­se coach na de 5-8 nederlaag. “Aanvallend zat het zaterdag nochtans goed in elkaar, maar verdedigen­d deden we het niet goed en maakten we te veel foutjes. Zondag hebben we ons herpakt. Vooral aanvallend maakten we toen het verschil.”

De Squirrels wonnen die tweede wedstrijd dan ook met 17-2 van de Pioneers. Door die nederlaag van zaterdag zien de Squirrels hun concurrent­en wel over zich heen springen.

“Het seizoen is nog lang, we zijn nog maar net over de helft. We zullen de komende weken opnieuw wat minder roteren en proberen zo snel mogelijk die leiderspla­ats te heroveren”, aldus Janssen.

Rik Ruts, de coach van Brasschaat Braves, was tevreden met de prestaties van zijn ploeg tegen Louvainla-Neuve Phoenix.

“De eerste wedstrijd wonnen we gemakkelij­k met 7-0. In de tweede wedstrijd hadden we het wat moeilijker.” De Braves kwamen inderdaad 0-1 en 4-5 achter, maar ze wonnen met 8-6. “In die tweede wedstrijd gaf ik wat jongeren speelkanse­n. Dan weet je dat zulke dingen kunnen gebeuren. Uiteindeli­jk zetten de ingekomen ervaren spelers de situatie nog recht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium