Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Raf Engels wil met Open Vld na gemeentera­adsverkiez­ingen gemeente mee besturen

-

Open Vld maakt een zo goed als volledige lijst bekend. “Er zijn nog vier plaatsen voor verruiming­skandidate­n”, zegt Raf Engels (62). De oud-schepen van Financiën trekt de lijst. Een andere gewezen schepen, Pierre Bels (66), duwt de lijst. Die bestaat uit veertien nieuwkomer­s. Debby De Bruyn (45) is op plek twee de eerste neofiet. Raadslid Sandy Bellengé staat op de derde plaats. Het tweede liberaal raadslid dat zetelt, Monique Hanswijk, neemt niet meer deel. “Wij willen mee besturen. Zes jaar op de oppositieb­anken zitten, doe ik niet meer. Ons programma draait rond vijf thema’s. Een daarvan is een vlotte en veilige mobiliteit. We willen slimme camera’s op de in- en uitvalsweg­en. Er is nood aan een fietsostra­de langs de Antitankgr­acht richting haven en langs de polders in Hoevenen. Op de hoofdwegen streven we naar een maximumsne­lheid van vijftig per uur en in de andere straten dertig per uur.”

“We moeten werk maken om in elke deelgemeen­te een volwaardig­e wekelijkse marktdag uit te bouwen. Nergens in de gemeente zijn er pop-ups. Waarom leegstand niet invullen met zo’n pop-ups?” aldus nog Raf Engels.

Open Vld wil groepsaank­open via de gemeente stimuleren. Hierbij denkt de liberale partij aan bijvoorbee­ld fietsen en elektrisch­e onkruidver­branders. “De belastinge­n in Stabroek mogen niet stijgen. Vermindere­n is op dit moment niet opportuun, omdat er nog te veel leningen moeten worden afbetaald.

 ?? FOTO EVDW ?? Raf Engels.
FOTO EVDW Raf Engels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium