Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Haal vinyl van zolder

De Keyser brengt mensen op woensdag samen om te petanquen

- ERIK VANDEWALLE

De vereniging De Keyser organiseer­t met steun van het district Petanque en Vinyl. Vier woensdagen wordt er een balletje gegooid aan de bibliothee­k Viswater terwijl er plaatjes worden gedraaid.

idee ontstond vorig jaar al. Maar door de tijdelijke sluiting en verbouwing van de bibliothee­k en de naastligge­nde Delhaize hebben we het concept maar één woensdag uitgeprobe­erd. Met succes trouwens. Heel wat buurtbewon­ers kwamen een kijkje nemen en petanquete­n ook mee. Dat was voor ons voldoende motivatie om het dit jaar vier keer op de zomerkaart te zetten”, legt initiatief­nemer Marc Maes uit.

“Het belangrijk­ste is dat mensen samenkomen. Door een dubbel aanbod voor te schotelen, petanque en muziek, mikken we zowel op de recreatiev­e petanquesp­elers als op de muzieklief­hebbers. Vinyl is terug van helemaal weggeweest. Daar spelen we natuurlijk op in”, aldus nog Maes.

Succes is nooit verzekerd, maar met dit initiatief neemt De Keyser een berekend risico. “In de zomer van 2017 organiseer­den we in het Kruisbos Unter Den Linden. Onder een oude lindeboom stelden we toen een platenspel­er op. Het concept sloeg aan en dat willen we nu herhalen. Wie komt, mag zijn eigen plaatjes meebrengen. Zo kunnen de spelers en supporters genieten van oude en recen“Het tere muziek. Ik ben er zeker van dat heel wat mensen op hun zolder nog vergeten elpees uit de dagen van weleer hebben liggen. Afstoffen, meebrengen en draaien is de boodschap”, vindt Marc Maes.

“In een pop-up bar worden zomerse drankjes geserveerd. Er komen ook hapjes. De eerste woensdag is 11 juli, Vlaamse feestdag. Dan zijn er frikadelle­n en krieken. Er worden op 11 juli alleen Nederlands­talige platen op de draaitafel gelegd”, vult bestuursli­d Erik Brants aan.

Petanquen met muziek kan ook op woensdagen 25 juli, 8 en 22 augustus tussen 14 en 17u op de veldjes achter de bibliothee­k (Tongerlost­raat 2).

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Petanquen kan op woensdag 11 juli op Nederlands­talige muziek.
FOTO ERIK VANDEWALLE Petanquen kan op woensdag 11 juli op Nederlands­talige muziek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium