Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijfenzeve­ntig eiken sneuvelen voor fietspad in Van Den Nestlaan

Ingreep kost 1,7 miljoen euro

- (sl)

Schepen van Openbare Werken Fernand Bossaerts (CD&V) bevestigde dat er 75 eikenbomen zullen gerooid worden als er een nieuw fietspad komt in de Van Den Nestlaan tussen de Slijkstraa­t tot aan het kruispunt met de Ranstseste­enweg.

Het is de bedoeling om de ingreep na de komende winter, dus in 2019, uit te voeren.

Dat nieuwe fietspad komt er omdat ook de riolering wordt aangepakt. De kostprijs van de hele ingreep bedraagt bijna 1,7 miljoen euro.

Johan De Ryck (N-VA) wees erop dat het vademecum voor de fiets stelt dat het kappen van bomen voor de aanleg van fietspaden absoluut dient vermeden te worden.

“Voldoende breed” “Om een voldoende breed fiets-

pad te maken kunnen we niet anders dan die bomen te vellen. De strook tussen de rijweg en het fietspad zal voldoende breed zijn. Op de strook tussen de rijweg en het fietspad plannen we groene elementen”, antwoordde de schepen.

Kurt De Belder (Groen) wees erop dat een behoorlijk stuk van het fietspad onaangeroe­rd blijft.

“Het hele fietspad zou moeten aangepakt worden”, stelde hij in de gemeentera­ad.

De schepen sloot niet uit dat in een latere fase ook dat gedeelte van het fietspad aangepakt wordt. “Ook het fietspad van de Herentalse­baan willen we nog onder handen nemen”, besloot de CD&V-schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Fernand Bossaerts.

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Het fietspad in de Van Den Nestlaan in Broechem.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Het fietspad in de Van Den Nestlaan in Broechem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium