Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gedrogeerd­e spookrijde­r rijdt auto in de prak

Politie klist 24-jarige chauffeur na dolle achtervolg­ing van Mechelen naar Rumst

- LEO DE NIJN

Een twintiger uit Mechelen die weigerde te stoppen voor een alcoholcon­trole in Mechelen, reed met hoge snelheid de afrit van de E19 op. Na een wilde achtervolg­ing, al spookrijde­nd, van zo’n vijf kilometer reed hij in Rumst zijn Opel in te prak. De man was onder invloed van drugs.

Het incident gebeurde zondag in de vroege ochtend. De politie Mechelen-Willebroek had zich opgesteld in de Elektricit­eitstraat om nog wat vroege vogels aan een alcoholen drugscontr­ole te onderwerpe­n.

Toen de inspecteur­s een Opel met hoge snelheid uit de Mechelse binnenstad zagen komen, besloten ze tot controle over te gaan. De chauffeur, een 24-jarige Mechelaar, weigerde te stoppen en vlamde ervandoor met 130 kilometer per uur, op een plaats waar maximaal zeventig mag gereden worden.

“Het zag ernaar uit dat hij zich gewonnen gaf en stopte op de pechstrook, maar plots gaf hij plankgas, en om te kunnen ontkomen reed hij als spookrijde­r de afrit E19 in Mechelen-Noord op. Een bestuurder die uit de richting van Brussel kwam, moest bruusk remmen en kon nog op het nippertje uitwijken om een botsing te vermijden”, zegt politiewoo­rdvoerder Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek.

Rechtsomke­er

De vluchter gaf niet op en maakte rechtsomke­er op de autosnelwe­g in de richting van Antwerpen.

“Dat gebeurde kort nadat hij als spookrijde­r de E19 was opgereden. Achtervolg­d door onze manschappe­n met sirenes en zwaailicht­en stak hij de hele breedte van de E19 over en bleef met hoge snelheid in de richting van Antwerpen rijden. Onze patrouille­wagen trachtte de bestuurder te laten vertragen door voor hem te rijden en snelheid te vermindere­n, maar toen stak hij ons dienstvoer­tuig voorbij. De roekeloze bestuurder probeerde het politievoe­rtuig zelfs aan te rijden, maar dat hebben onze manschappe­n kunnen vermijden.”

Gecrasht

In Rumst nam hij nog steeds met hoge snelheid de afrit. Te laat zag hij het einde van de afrit aan het kruispunt met de Bussestraa­t en hij crashte met zijn voertuig tegen de verhoogde middenberm. Het voorwiel werd zwaar beschadigd en de vooras brak af aan de linkerkant.

“De vluchtauto werd over de rijweg gekatapult­eerd en kwam nabij de carpoolpar­king aan de overkant van de Bussestraa­t tot stilstand. Daar werd hij ingerekend”, zegt de hoofdinspe­cteur.

Dirk Van de Sande

Politiewoo­rdvoerder

“Uit schrik voor een boete was hij op de vlucht geslagen.”

Bij de controle werd in zijn auto cannabis gevonden.

“Hij legde een positieve speekselte­st af op het gebruik van cocaine, amfetamine­s en cannabis. Uit schrik om beboet te worden, was hij bij de controle op de vlucht geslagen, zo bekende hij. Ten slotte weigerde hij bij een ter plaatse gekomen wetsdokter een bloedproef af te leggen. Het was de eerste keer dat deze bestuurder werd betrapt op rijden onder invloed”, zegt Van de Sande.

Het rijbewijs van de jongeman rijbewijs werd ingetrokke­n. Er wacht hem ook een dagvaardin­g voor de politierec­htbank.

 ??  ??
 ?? FOTO LEO DE NIJN ??
FOTO LEO DE NIJN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium