Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil ook het doelpunt gebruiken waarmee we wereldkamp­ioen worden”

Graficus wil kledinglij­n uitbrengen met ontwerp van historisch­e goal tegen Japan

- (pvdy)

Artdirecto­r David Boon tekende het patroon van het winnende doelpunt van Nacer Chadli tegen Japan uit op een T-shirt. “Het zou geweldig zijn als ik een partner vond die een kledinglij­n wil uitbrengen met mijn ontwerp”, zegt de 40-jarige Boechouten­aar.

Grafisch vormgever David Boon verdient zijn brood bij een com-

municatieb­ureau. “Maar daarnaast ontwerp ik collages, zeefdrukke­n en meubels. Eigenlijk staat mijn hoofd nooit stil.”

Het tekenen van een grafisch ontwerp van een doelpunt bestempelt David als beroepsmis­vorming. “De goal van Rode Duivel Nacer Chadli in de laatste tien minuten tegen Japan was niets minder dan historisch”, vindt David. “Hier gaan we over dertig jaar nog over spreken.”

Het patroon dat hij tekende, volgt de weg van de bal tot in de goal. “Van Courtois naar De Bruyne, via Meunier richting Chadli, die hem in het mandje legt. Het geniale overstapje van Lukaku staat er niet op. Sorry, Romelu.”

David houdt van het spel, maar is geen supporter van een bepaalde ploeg. “Tenzij de Rode Duivels spelen, natuurlijk. Dan klopt mijn hart zwart, geel en rood. Ik hou vooral van doelpunten en emoties. Dat is wat deze sport zo leuk maakt. Je voelt dat een mogelijke finale veel teweegbren­gt bij een heleboel mensen.”

Verhaal

De Boechouten­aar gelooft dat er een markt is voor zijn T-shirts. “Ze hebben een verhaal. Maar dat zie je pas op het tweede gezicht, of als je het hoort. Het is een mooi ‘abstract’ patroon in onze driekleur.”

David denkt nu al aan een volgend ontwerp. “De run van Lukaku met de goal van De Bruyne was ook heel mooi. En de goal waarmee we wereldkamp­ioen worden, zal er ook een zijn om op een T-shirt te zetten.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Grafisch vormgever David Boon toont het ontwerp van zijn T-shirt.
FOTO PATRICK VAN DYCK Grafisch vormgever David Boon toont het ontwerp van zijn T-shirt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium