Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog niet eens open en toch al besmeurd

Vandalen spuiten ramps van nagelnieuw skatepark vol graffiti

- BART ROGGEMAN

Via sociale media uiten heel wat inwoners hun verontwaar­diging over wat zich afspeelt bij het nieuw aangelegde skatepark: het werd nu al besmeurd met graffiti en tags, veelvuldig afval dat rondslinge­rt en daden van vandalisme.

Het skatepark achter de voetbalter­reinen van K. Kontich FC werd de voorbije weken totaal vernieuwd en uitgebreid. “Maar het respect is ver te zoeken”, klinkt het. “Het geheel is nog niets eens officieel geopend, maar toch is het nu al besmeurd met schunnige tags en onnozele graffiti. Drankfless­en en ander afval liggen er in het rond.”

Bovendien werd in een trailer van de aannemer ingebroken en werden er vernieling­en aangebrach­t. Ook Open Vld klaagde het onrespectv­olle gedrag op Facebook al aan en vraagt extra toezicht. “Wat het afval betreft, gaan we nog extra afvalbakke­n bijplaatse­n”, laat schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA) weten. “Onder meer een waar ook grotere drankfless­en in passen, want in de gewone vuilnisbak­jes, die bedoeld zijn om sluikstort­en tegen te gaan, zijn de gaten te klein. De technische dienst zal de graffiti deze week nog verwijdere­n. Ergens is het wel zo dat skaten en graffiti hand in hand gaan. Tenminste, als het artistiek is en het geen chaos wordt. Ik wil daarom met de skaters in overleg gaan om te bekijken wat ze precies willen en afspraken maken wat precies kan en wat niet.”

Toezicht

“Bovendien overlegt de burgemeest­er met de politie om er extra toezicht uit te oefenen. Wie verantwoor­delijk is, is mij niet duidelijk. Al zou het mij wel verwondere­n dat het de reguliere skaters zijn. Zij zijn allemaal heel dankbaar voor het nieuwe skatepark”, zegt Wevers.

 ?? FOTO'S FACEBOOK ?? Graffiti en allerlei afval dat rondslinge­rt bij het nieuwe skatepark.
FOTO'S FACEBOOK Graffiti en allerlei afval dat rondslinge­rt bij het nieuwe skatepark.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium