Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben nog geen middagpauz­e genomen, zo druk is het al geweest”

Ouders, dochter en schoonzoon openen samen Aziatisch restaurant Orymaz op Eilandje

- REBECCA VAN REMOORTERE

Onder het wakend oog van de Antwerpse Fluisteraa­rs opende restaurant Orymaz op het Eilandje. Papa en mama Chow leren er net voor hun pensioen de knepen van het vak aan hun dochter Yenny en haar vriend Manh Tung.

“Mijn ouders zijn ervaren rotten in de horeca”, zegt Yenny Chow (30). Papa Yuen Biu Chow (60) en mama Choi Lin Tsang (55) uit Deurne zitten al meer dan twintig jaar in het vak. “Ze baatten vroeger een Aziatisch restaurant uit in de Nationales­traat en hebben nu ook nog het Chinees oriëntaals restaurant Harvest in Deurne. Naar hun pensioen toe was het niet echt het plan om nog een nieuwe zaak te openen, maar we vonden een buitenkans in een pand op het Eilandje om samen aan de slag te gaan”, zegt Yenny.

Op de Godefridus­kaai leren Yenny en haar vriend Manh Tung de knepen van het vak van de ouders van Yenny om het binnen een paar jaar volledig zelf over te nemen.

Van Parijs naar Deurne

“Ik help van kleins af aan al mee in de zaak, ik ben opgegroeid in de horeca. Een paar jaar geleden begon ik in een cosmetisch bedrijf in Parijs, maar tijdens de weekends kwam ik altijd naar Deurne om te helpen in het restaurant. Dat was niet vol te houden en mijn vriend wilde al een tijd een eigen zaak openen. Toen we zagen dat het pand op het Eilandje verhuurd werd, hebben we ons kandidaat gesteld. Een unieke kans. Het Eilandje is de place to be nu”, zegt Yenny.

Manh Tung is van Vietnamese afkomst en de ouders van Yenny zijn van Hongkong. “Op de kaart van Orymaz serveren we populaire gerechten uit China, Japan en Vietnam. Er staat onder meer verse dim sum, sushi, teppanyaki, lenterolle­n en noedelsoep uit

Yenny Chow

Uitbaatste­r Orymaz

Vietnam op het menu. We mixen de traditione­le keuken met moderne gerechten. Mijn vader leert ons alles aan, mijn vriend is nu nog souschef.”

Verse kokosnoot

Ook de drankenkaa­rt is Aziatische geïnspiree­rd, met cocktails met groene thee, Japanse pruimen en verse kokosnoten. Lunchen bij Orymaz met voor- en hoofdgerec­ht kan voor 18 euro en voor een menu van drie gangen betalen klanten 38 euro.

Het interieur is het werk

van

Yenny en mama Choi Lin. “Het interieur en het terras vooraan hebben zowel Belgische als Aziatische invloeden, maar we houden het bewust modern. Dat past ook bij de buurt. We mikken voor de lunch op werknemers uit de buurt die snel een lekkere hap willen en ’s avonds ontvangen we graag toeristen en buurtbewon­ers.”

En die werknemers en buurtbewon­ers lijken de weg naar Orymaz, wat staat voor oriëntaals en MAS, al gevonden te hebben. “Het restaurant is een week open en we hebben nog geen enkele dag een middagstop gehouden. Normaal zouden we openen van 11.30 tot 14.30u en dan opnieuw om 17.30u ’s avonds, maar omdat het elke dag al zo druk is geweest, is die stop nog niet gelukt. We hebben ook nog geen sluitingsd­ag gehouden omdat we willen bekijken wanneer de drukste dagen zijn. De nieuwe zaak is voorlopig dus heel hard werken, maar we zijn een goed team. Samenwerke­n met de ouders lukt gelukkig goed”, aldus Yenny.

“Ik help van kleins af al mee in het restaurant bij mijn ouders, ik ben opgegroeid in de horeca.”

Orymaz, Godefridus­kaai 10

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Dochter Yenny Chow, haar vriend Manh Tung, mama Choi Lin Tsang en papa Yuen Biu Chow in Orymaz.
FOTO DIRK KERSTENS Dochter Yenny Chow, haar vriend Manh Tung, mama Choi Lin Tsang en papa Yuen Biu Chow in Orymaz.
 ?? FOTO DK ??
FOTO DK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium