Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trebel vraagt bedenktijd, PAOK lonkt naar Obradovic

- (jug)

Adrien Trebel gaf zaterdag ziek forfait voor de oefenmatch Anderlecht - PSV (5-3) achter gesloten deuren. Meteen ging het gerucht dat de Fransman een transfer wilde forceren, maar zijn omgeving benadrukt dat de middenveld­er echt ziek was. Het lijkt er wel op dat Trebel voorlopig niet geneigd is om in te gaan op de contractve­rlenging die Anderlecht hem biedt. De sterkhoude­r zou zeker tot de eerste week van augustus bedenktijd willen nemen om na te denken over zijn toekomst: bijtekenen of een transfer. In januari lonkten Marseille en Nice al, nu is er ook Stade Rennes en Italiaanse interesse.

Linksachte­r Ivan Obradovic (29) weet wel al dat hij Anderlecht mag verlaten. Hij heeft maar één jaar contract meer en kreeg geen verlenging. Griekse bronnen melden dat PAOK Saloniki interesse heeft, maar nog geen concrete stappen zette. Meer dan 1,5 miljoen zal Obradovic wellicht niet kosten. Bovendien komt er een 19-jarige Amerikaans­e back testen. Tarn Weir is een van de Amerikaans­e talenten die bij het Spaanse Marbella United werd gestald en eerder ook proefdraai­de bij Liverpool en West Ham.

Anderlecht neemt ook afscheid van Dylan Lambrecht, de vreemdste transfer ooit. Die werd in januari 2017 overgenome­n van amateurclu­b FC Luik, maar had nooit een toekomst bij paars-wit. De spits werd eerst uitgeleend aan Roeselare en daarna aan La Louvière en Borgworm. Nu werd zijn contract in onderling overleg ontbonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium